Valokuva GAo ShAn (c) Terhi Tolvanen

Notes about Nature – Loops out of Blue

Korkeavuorenkatu 5 LH3, 00140 Helsinki
GAo ShAn

Kansainvälisesti tunnetun suomalaisen nykykorutaiteilijan Terhi Tolvasen töitä on ensi kertaa esillä koti-Suomessa 15 vuoteen yksityisnäyttelyssä.

Kansainvälisesti tunnetun suomalaisen nykykorutaiteilijan Terhi Tolvasen töitä on ensi kertaa esillä koti-Suomessa 15 vuoteen yksityisnäyttelyssä.

Terhi Tolvanen on töineen esillä mm. Victoria & Albert -museossa Lontoossa ja Pariisissa Musée Des Arts Décoratifsissa.

“Kun kävelen joka aamu koirani kanssa pieniä maanteitä pitkin, se on usein lähes meditatiivinen hetki. Seuraan kuinka eri vuodenajat ja sääolosuhteet muuttavat maisemaa. Varhain keväällä taivas on hyvin vaaleansininen, kun taas kirkkaassa keskikesän auringonpaisteessa sininen on voimakkaimmillaan. Alkukesällä kaikki vihreät ovat niin herkullisen tuoreita ja voimakkaan värisiä kun taas kuumaa aurinkoista vuodenaikaa kohti kaikki muuttuu paljon yksivärisemmäksi ja tylsemmäksi.

Luonto rakentuu valosta, väreistä ja rytmeistä. Maisema, puut ja kasvit ovat jatkuvassa muutoksen tilassa. Tarkkailen kuinka kiipeilevät kasvit peittävät puunrunkoa, miten ne tunkeutuvat valtaamaan vielä aukeita kohtia pensaikossa tai millä matemaattisella järjestelmällä kasvit kasvavat. Käytän näitä mieleenpainuneita muistiinpanoja työssäni.

Tällaiset yksinkertaiset teemat ovat korujeni lähtökohtia. Aiheiden työstämiseen valitsen esimerkiksi valoa sisältäviä materiaaleja, kuten kiiltävät fasetoidut kivet, helmet, kultamaali tai rekonstruoitu opaali, joka on aavistuksen läpikuultavaa.

On monia tapoja tehdä koruja. Minun teokseni koostuvat kokonaisuudeksi sommitelluista elementteistä. Tällainen elementtiajattelu antaa minulle paljon vapautta korun eri tekovaiheissa. Luomisprosessissa on kyse vuoropuhelusta.”

Terhi Tolvanen

Galleria GAo ShAn

18.8.-20.10.2022 ke-su klo 12-18

Vapaa pääsy