Nuori Taide Helsinki 2021 – See the Sea - näe meri, koe taide

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Nuori Taide Helsinki on 15–26-vuotiaiden nuorten töistä koostuva yhteisnäyttely, joka järjestetään Kanneltalon galleriassa.

Nuori Taide Helsinki on 15–26-vuotiaiden nuorten töistä koostuva yhteisnäyttely, joka järjestetään Kanneltalon galleriassa.

Keväällä 2021 näyttely järjestetään jo 17. kerran. Alusta asti näyttelyn tavoitteena on ollut nostaa esiin vaihtuvien teemojen avulla nuorten ajatuksia, näkökulmia ja osaamista taiteen keinoin.

Tänä vuonna Nuori Taide Helsinki -näyttelyn nimi on See the Sea - näe meri, koe taide. Näyttely inspiroituu kesällä avautuvasta Helsinki Biennaalista. Kutsumme nuoret taiteentekijät kommentoimaan ja tekemään omat tulkintansa. Näyttelyn osallistujat käsittelevät teemaa valitsemallaan tavalla. Aikaisempina vuosina Nuori Taide Helsinki -näyttelyissä on ollut mukana muun muassa valokuvia, maalauksia, piirustuksia, videoita, veistoksia ja installaatioita sekä performansseja.

----------------------------

Päiväleirit ja muut tapahtumat

Helsinki Biennaalista inspiroituneita päiväleirejä järjestetään Kannelmäessä, Lauttasaaressa ja Pikku-Huopalahdessa lapsille ja nuorille kesäkuussa 2021.

Kannelmäen nuorisotalon leiri 

Lauttasaaren nuorisotalon leiri 

Pikku-Huopalahden nuorisotalon leiri 

Helsinki-päivänä 12.6. Kanneltalon galleriassa ollaan meren äärellä, taiteen keinoin.

Nuori Taide Helsinki 2021 - See the Sea on osa Helsinki Biennial Inspired -kokonaisuutta. Se on saanut inspiraationsa biennaalin Sama meri -nimestä ja sen sisällöistä. Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Ensimmäinen biennaali järjestetään ainutlaatuisessa merellisessä ympäristössä, Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021.

Sulje