OH EUROPA / ACTION HERO (UK)– rakkauslaulujen keruu matkailuautostudiossa

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Haluatko osallistua kansainvälisen Oh Europa -taideprojektin tekemiseen? Tule tapaamaan Action Hero -taiteilijaparia ja laulamaan rakkauslaulu osaksi suurta laulujen kokonaisuutta.

Haluatko osallistua kansainvälisen Oh Europa -taideprojektin tekemiseen? Tule tapaamaan Action Hero -taiteilijaparia ja laulamaan rakkauslaulu osaksi suurta laulujen kokonaisuutta.

Oh Europa -matkailuauto on parkissa Stoan aukiolla tiistaina 13.9. klo 14–18. Yleisö voi osallistua projektiin itselleen sopivana ajankohtana.

Yleisö voi osallistua teokseen laulamalla, soittamalla ja keskustelemalla taiteilijoiden kanssa. Osallistuminen ei vaadi erityisosaamista – kaikenlaiset äänet ovat toivottuja mukaan.

Vuodesta 2018 lähtien taiteilijat Gemma Paintin ja James Stenhouse (tunnetaan yhdessä nimellä Action Hero) ovat matkustelleet ympäri Eurooppaa ja pyytäneet tuntemattomia ihmisiä laulamaan rakkauslauluja. Tähän mennessä Gemma ja James ovat äänittäneet jo yli tuhannen rakkaudesta ja särkyneistä sydämistä laulavan ihmisen äänen 46:lla eri kielellä. Taiteilijat ovat matkustaneet yli 50 000 kilometriä 33 eurooppalaisen maan halki ja viettäneet yli 300 päivää ja yötä tien päällä matkailuautossaan, joka toimii myös liikkuvana äänitysstudiona.

Nyt syyskuussa 2022 he matkustavat Riikan Homo Novus -festivaalilta Kuopioon ANTI-festivaalille. Matkan varrella taiteilijat äänittävät paikallisten ihmisten laulamia rakkauslauluja. Matkan aikana äänitetystä materiaalista taiteilijat kokoavat ainutlaatuisen digitaalisen äänimatkapäiväkirjan, jota festivaalien välillä matkustavat matkaajat voivat kuunnella osana Festival’s Path -hanketta vuonna 2023.

Action Heron syyskuun alkuun sijoittuvan automatkan aikana kuka tahansa voi antaa äänensä vuonna 2023 valmistuvaan Oh Europa -ääniteokseen Riian ja Kuopion lisäksi myös muun muassa Tallinnassa ja Helsingissä.

Oh Europa on rakkaudella tehty projekti, joka kattaa kokonaisen maanosan ja porautuu suoraan sydämeen.

Oh Europa on tuotettu yhteistyössä Farnham Maltings -kulttuurijärjestön kanssa. Se on toteutettu osittain Transform-, Matchbox- ja Farnham Maltings -järjestöjen toimeksiannosta. Action Hero kuuluu Ison-Britannian National Portfolio Organisation of Arts Council -ohjelmaan.

Sulje