ONLINE | CaisaKallio – Caisan ja Kallion lukion yhteinen taidefestivaali

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

CaisaKallio-festivaali tuo Kallion lukion taideopiskelijat kulttuurikeskus Caisaan!

CaisaKallio-festivaali tuo Kallion lukion taideopiskelijat kulttuurikeskus Caisaan!

Huhtikuun viimeisellä viikolla Kallion lukion taiteen opiskelijat tuovat nuorten maailman kulttuurikeskus Caisan tiloihin. Tapahtuma toteutetaan virtuaalisena, ja esitykset ovat katsottavissa kahden viikon ajan ensi-illasta lähtien. Luvassa on neljä taideiltaa, jotka sisältävät musiikkia, tanssia, nuorten kirjoittamia tekstejä, puhetaidetta ja äänitaidetta.

Tämä festari tuntuu, kolisee, ulvoo, jytää, hivelee ja tainnuttaa!

ESITYKSET

Ma 26.4. klo 19 Maamerkkejä: Lapsia ja aikuisia

Maamerkkejä on kirjallisen ilmaisun ja puheilmaisun yhteisproduktio, jonka teemana on tänä vuonna Lapsia ja aikuisia. Esityksissä Kallion lukion opiskelijat puhuvat itse kirjoittamissaan omakohtaisissa teksteissä lapsuudesta ja aikuisuudesta – siitä, miltä aikuistuminen tuntuu tai siitä, haluavatko he itse joskus hankkia lapsia. Teksteissä pohditaan myös valtasuhteita sekä sitä, miltä aikuiset näyttävät nuoren silmin.

Ti 27.4. klo 19 Tanssivideot

Toisen jakson aikana tanssin opiskelijat tekivät pienryhmissä tanssivideoita. Opiskelijat saivat itse valita miljöön, jossa teos tapahtuisi. Kurssin aikana käsiteltiin ja työstettiin tematiikkaa “lähellä – kaukana”. Kolmannen ja neljännen jakson aikana tanssin produktiokurssilla toteutettiin yhteinen tanssivideo aiheesta “Kivi”.

Ke 28.4. klo 19 Kallion lukion musaproggis

Kalliossa tehdään vuosittain kolme musaproggista, joista viimeinen aloittaa työskentelynsä hybridiopetuksessa kaksi viikkoa ennen esitystä. Laulu ja puhaltimien soitto livenä on kielletty. Korona painaa, mutta enemmän painaa halu tehdä musiikkia livenä yhdessä, mitä tahansa musiikkia, miten tahansa. Näistä lähtökohdista syntyy esitys, joka striimataan suorana.

To 29.4. klo 19 Kallion lukion tanssin lukiodiplomit

Kaksitoista tanssin opiskelijaa esittävät lukiodiplomityönsä. Ohjelmassa on sekä soolo- että ryhmäteoksia. Työt kuvaavat opiskelijoiden taiteellista kehitysprosessia, jonka perustana on pitkäjänteinen tanssin opiskelu lukion aikana.

Esitykset ja tarkemmat tekijätiedot löytyvät Kallion lukion Youtube-kanavalta osoitteesta: https://youtube.com/c/Kallionlukiohelsinki

Sulje