ONLINE | #StopHatredNow 2021

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta #StopHatredNow järjestetään jälleen virtuaalisesti toukokuussa. Tänä vuonna uutta diskurssia luovan tapahtuman teemana on Reshaping Horizons of Hope – Kohti toivon näkymiä.

Interkulttuurinen ja antirasistinen tapahtuma-alusta #StopHatredNow järjestetään jälleen virtuaalisesti toukokuussa. Tänä vuonna uutta diskurssia luovan tapahtuman teemana on Reshaping Horizons of Hope – Kohti toivon näkymiä.

Kulunut vuosi on ollut valtava katastrofi kaikille. Tämän vuoden #StopHatredNow-tapahtuma pyrkii löytämään kaiken vaikeuden, pelon ja huolen keskellä tapoja tulla yhteen ja aktiivisesti unelmoida tulevista – antirasistisista, feministisistä, moninaisista – horisonteista. Kuinka jatkaa normikriittistä unelmointia kriisin keskellä? Millä tavoin tämä kriisi voisi olla mahdollisuus muutokseen, mahdollisuus neuvotella luutuneita asetelmia uudestaan? Tänä vuonna tapahtuma keskittyy yhteisöön, nuoriin, organisointiin ja vastuun kysymyksiin. Tapahtuman tavoitteena on voimaannuttaminen, jotta kriisinkin keskellä ihmiset jaksaisivat aktiivisesti unelmoida ja luoda toivon näkymiä.

Luvassa on maksuttomia luentoja, keskusteluja, taiteellisia tuloksia ja työpajoja, jotka tarjoavat oppimisen ja konkreettisen työskentelyn välineitä. Viikon aikana pohditaan muun muassa inkluusiota ja saavutettavuutta tanssin kentällä tanssija-esiintyjä Maija Karhusen moderoimassa paneelikeskustelussa, mielenterveyttä, nuorten toimijuutta ja normatiivisia kehoja. Puheenvuoroja on pitämässä muun muassa Pauliina Feodoroff, Flis Holland, Feminist Culture House sekä Miriam Attias.

Tapahtuman ensimmäisenä päivänä Globe Art Point avaa keskustelua myös opetus- ja kulttuuriministeriön tammikuussa julkaistusta Taide, kulttuuri ja moninainen Suomi -loppuraportista, jossa Kulttuuripolitiikka, maahanmuuttajat ja kulttuurisen moninaisuuden edistäminen -työryhmä ehdottaa moninaisuutta parantavia ja lisääviä toimenpiteitä ja linjauksia. Maanantaina 17.5. juhlitaan myös kansainvälistä IDAHOT-päivää (International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia) valokuvanäyttelyn ja paneelikeskustelun voimin. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin keväällä.

Tapahtuman tuottavat yhteistyössä Caisa, Globe Art Point, Goethe-Institut Finnland, Helsingin kaupunki, Interkult ry, Kulttuuria kaikille -palvelu, Punos ry, Taideyliopisto, UrbanApa sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus.

Sulje