Valokuva Open House Helsinki (c) Kristo Vedenoja

Open House Helsinki 2021

Open House Helsinki avaa ovet Helsingin kiehtoviin kohteisiin, joihin ei tavallisesti pääse.

Open House Helsinki avaa ovet Helsingin kiehtoviin kohteisiin, joihin ei tavallisesti pääse.

Videoiden välityksellä kurkistetaan Eliel Saarisen suunnittelemaan Helsingin päärautatieaseman kellotorniin, Jätkäsaaren Vihreistä vihrein -asuinrakennukseen, Yrjö Kukkapuron ateljeehen, Ylen linkkitorniin, Roihuvuoren ala-asteelle ja Jätkäsaaren kouluun.

Arkkitehtuurimuseon ohjatut kierrokset johdattelevat Töölössä, Vallillassa ja Puu-Käpylässä 1920-luvun Helsinkiin.
Maisema-arkkitehtuurisesti mielenkiintoisia kohteita taas esitellään muun muassa Jätkäsaaressa ja Triplan alueella Pasilassa.

Omatoimiselle Kallio-kierrokselle pääsee arkkitehti Inari Virkkalan toteuttamalla audiokierroksella, jossa ääniopasteen kautta pääsee tutustutaan Kallion asuintalojen julkisiin tiloihin.

Tänä vuonna järjestetään myös ensimmäistä kertaa omatoiminen arkkitehtuurisuunnistus. Etelä-Helsingin jugend-helmiä ja modernimpaa arkkitehtuuria sisällään pitävä suunnistusreitti on mahdollista kulkea koko viikonlopun ajan.

Kahdenkeskiseen konsultointiin yhdessä arkkitehdin kanssa on mahdollisuus osallistumalla viikonlopun aikana järjestettäviin arkkitehtiklinikoihin. Klinikoissa on mahdollisuus kysyä neuvoja arjen suunnitteluongelmiin suoraan arkkitehdeiltä. Etävastaanottoihin voi varata ajan tapahtuman nettisivujen kautta.

Helsinki / Internet
7.-9.5.2021

Vapaa pääsy

Ohjelma järjestetään koronaturvallisesti ja se on pääasiassa digitaalista. Kävelykierroksilla noudatetaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia.

Sulje