Valokuva Gri gri music

Orkesta Mendoza (USA)

Sörnäisten rantatie 22 / Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki
Tiivistämö

Mukaansatempaava ja kokeileva Orkesta Mendoza edustaa Yhdysvaltojen ja Meksikon raja-alueen musiikillista yhteensulaumaa.

Mukaansatempaava ja kokeileva Orkesta Mendoza edustaa Yhdysvaltojen ja Meksikon raja-alueen musiikillista yhteensulaumaa. Kokoonpano kutsuu tyyliään indie mamboksi, jossa se yhdistelee pop- ja rockmusiikkia latinalaisiin ranchera-, son- ja cumbiarytmeihin 60-luvun boogaloon hengessä.  

Vuonna 2009 perustetun yhtyeen keulahahmo, multi-instrumentalisti Sergio Mendoza, syntyi Yhdysvalloissa, mutta kasvoi molemmin puolin Yhdysvaltojen ja Meksikon välistä rajaa. Alue on ristiriitojen keskittymä, jossa toivo ja tuska, huumeet ja aseet sekä punaniskat ja pakolaiset kohtaavat. Yhtye haluaakin musiikissaan korostaa juhlallisuutta ja elinvoimaa.  

Arizonassa majaansa pitävä Orkesta Mendoza on julkaissut kolme albumia. Tuoreimmalla Curandero-albumilla (Glitterbeat Records, 2020) kuullaan yhtyeen jäsenten lisäksi useita vierailevia esiintyjiä. Vuoden 2021 Songlines Music Awards -gaalassa yhtye oli ehdolla parhaaksi ryhmäksi. Suomessa bändi on hurmannut aiemmin Helsingin juhlaviikkojen keikalla vuonna 2017. Sergio Mendoza tunnetaan myös meksikolaisen Mexrrisseyn riveistä sekä yhdysvaltalaisen Calexicon pitkäaikaisena jäsenenä.

Maailma kylässä -festivaalilla lavalle nousevat laulusta, kitarasta ja koskettimista vastaavan Sergio Mendozan lisäksi Quetzal Guerrero (perkussiot, viulu, kitara, laulu), Raul Marques (trumpetti, kitara, laulu), Jaime Peters (rummut), Joel Gottschalk (basso), Beth Goodfellow (perkussiot) ja Brian Lopez (kitara). 

Luvassa on rajamusiikkia ilman rajoja!
Vapaa pääsy. Keikan ikäraja on 18 vuotta.
Ovet aukeavat klo 21, ja ennen sitä Lämpiössä Elephant Lounge by Funky Elephant!

Lisätietoja festivaalista ja muista tapahtumista: www.maailmakylassa.fi