Valokuva Suomen ortodoksinen kirkko (c) Marina Gargi

Ortodoksisuutta Suomessa

Unioninkatu 31, 00170 Helsinki
Pyhän kolminaisuuden kirkko

Ortodoksisuutta Suomessa esittelevä ulkoilmavalokuvanäyttely järjestetään kesällä Pyhän Kolminaisuuden kirkolla.

Ortodoksisuutta Suomessa esittelevä ulkoilmavalokuvanäyttely järjestetään kesällä Pyhän Kolminaisuuden kirkolla.

Helsingin vanhimman ortodoksisen pyhäkön, Pyhän Kolminaisuuden kirkon temppelijuhlan yhteydessä helluntaina avattiin Suomen ortodoksista kirkkoa Suomessa esittelevä valokuvanäyttely, jonka avasi Haminan piispa Sergei.

Valokuvanäyttely tulee koko kesän ajan juhlistamaan Helsingin ortodoksisen seurakunnan ja Pyhän Kolminaisuuden kirkon 195-vuotisjuhlaa. Seurakunnan katsotaan syntyneeksi Pyhän Kolminaisuuden kirkon vihkimisen myötä 28.8.1827. 

Valokuvanäyttely perustuu vuonna 2020 toteutettuun ”Ortodoksisuuden kirjo. Suomi” valokuvakilpailuun, josta on esillä lähes neljäkymmentä säänkestävälle materiaalille julkaistua valokuvaa.

Pyhän Kolminaisuuden kirkko, piha

5.6.-30.8.2022 klo 12-16

Vapaa pääsy

Näyttely oli tarkoitus järjestää jo syksyllä 2020, mutta koronapandemian vuoksi näyttelyä jouduttiin lykkäämään lähes kahdella vuodella. Näyttelyn valokuvat on ollut tarkoitus kiinnittää pyhäkön aidan ulkopuolelle, niin että myös ohikulkijat pystyvät nauttimaan näyttelystä. Unioninkadulla alkaneiden kunnostustöiden ajan valokuvanäyttely sijoitetaan aidan sisäpuolelle, jolloin näyttelyä pääsee katsomaan pyhäkön aukioloaikojen aikana. Valokuvanäyttely siirretään aidan ulkopuolelle heti, kun se on mahdollista.

Sulje