OSIRIS teatteri: Naisen Peili

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Naisen Peili on OSIRIS teatterin kolmevuotinen hanke, jossa kuullaan muualta Suomeen muuttaneiden ja katveeseen jääneiden naisten omaäänisiä tarinoita.

Naisen Peili on OSIRIS teatterin kolmevuotinen hanke, jossa kuullaan muualta Suomeen muuttaneiden ja katveeseen jääneiden naisten omaäänisiä tarinoita.

TARINOITA TOISEUDESTA, OSALLISUUDESTA, OSATTOMUUDESTA, RIEMUSTA, VAPAUDESTA, ENNAKKOLUULOISTA, PELOISTA JA RAKKAUDESTA.

Naiset ovat kerääntyneet kuuntelemaan ja kertomaan tarinoita toisilleen: herkkiä, julmia, kauniita, outoja, monikerroksellisia, surullisiakin kertomuksia. Musiikillisia, tanssillisia, veistoksellisia sekä sanallisia tarinoita Marokosta, Suomesta, Siperiasta, Ukrainasta ja Afganistanista. Naiset upottavat kätensä saveen ja kohtaavat toisensa yhteisen tanssin, musiikin ja nuotiotulen äärellä.

Esityksessä on mukana tarinankertojia, tanssijoita, muusikoita, kuvataiteilija, valokuvaaja ja esitystaiteilijoita: Aija Puurtinen, Anna Murtola, Anastasia Lapsui, Hanna Pihko, Kaisa Siirala, Linda Banzuzi, Nadia Hellsten, Tiia Matikainen.

Musiikin esitykseen ovat säveltäneet muusikot Kaisa Siirala, Aija Puurtinen ja Anna Murtola. Veistokset on tehnyt Tiia Matikainen. Puvut ovat Mari Bisin ja videot sekä kuvat Ahmed Alalousin käsialaa. Tanssien koreografiat on luonut tanssitaiteilija Vivianne Budsko-Lommi. Äänisuunnittelusta vastaa Lasse Turunen ja valosuunnittelusta Sauli Närhi. Ohjauksesta ja teoksen konseptista vastaa OSIRIS teatterinjohtaja Liisa Isotalo.

Afganistanista, Irakista, Marokosta, Somaliasta ja Venäjältä kotoisin olevat päähenkilöt kohtasivat vuonna 2020 itselleen vieraan OSIRIS teatterin taiteilijan. Näistä kohtaamisista syntyi aluksi – korona-aikana – dokumentaarisia muotokuvia, audioteoksia. Ensimmäiset audiodokumentit lähetettiin YLE Radio 1:llä lokakuussa ja ne ovat edelleen kuunneltavissa Yle Areenassa. Kohtaamisista valmistettiin myös veistoksia, valokuvia, musiikkia ja esitystaidetta, muotokuvia, nimeltään Minun Elämäni.

Naisen Peili – Minun Elämäni -esityksissä yleisö näkee, kokee ja kuulee tarinoita toiseudesta, osallisuudesta, osattomuudesta, ennakkoluuloista, vapaudesta, pelosta, yhteenkuuluvuudesta sekä rakkaudesta.

Naisen Peili ensi-ilta on 20.10.2022 klo 19 Malmitalossa. Toinen esitys samassa paikassa 25.10.2022.