OSIRIS teatteri: Naisen Peili

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Naisen Peili on OSIRIS teatterin kolmevuotinen hanke, jossa kuullaan muualta Suomeen muuttaneiden ja katveeseen jääneiden naisten omaäänisiä tarinoita.

Naisen Peili on OSIRIS teatterin kolmevuotinen hanke, jossa kuullaan muualta Suomeen muuttaneiden ja katveeseen jääneiden naisten omaäänisiä tarinoita.

TARINOITA TOISEUDESTA, OSALLISUUDESTA, OSATTOMUUDESTA, RIEMUSTA, VAPAUDESTA, ENNAKKOLUULOISTA, PELOISTA JA RAKKAUDESTA.

Naiset ovat kerääntyneet kuuntelemaan ja kertomaan tarinoita toisilleen: herkkiä, julmia, kauniita, outoja, monikerroksellisia, surullisiakin kertomuksia. Musiikillisia, tanssillisia, veistoksellisia sekä sanallisia tarinoita Marokosta, Suomesta, Siperiasta, Ukrainasta ja Afganistanista. Naiset upottavat kätensä saveen ja kohtaavat toisensa yhteisen tanssin, musiikin ja nuotiotulen äärellä.

Esityksessä on mukana tarinankertojia, näyttelijöitä, tanssijoita, muusikoita ja kuvataiteilija.

Musiikin esitykseen ovat säveltäneet muusikot Kaisa Siirala, Aija Puurtinen ja Anna Murtola. Koreografiasta vastaa tanssitaiteilija Vivianne Budsko-Lommi, äänisuunnittelusta Lasse Turunen, valosuunnittelusta Helena Roivanen. Puvut ovat Mari Bisin ja videot sekä kuvat Ahmed Alalousin käsialaa. Veistokset on tehnyt Tiia Matikainen. Ohjauksesta ja teoksen konseptista vastaa OSIRIS teatterin johtaja Liisa Isotalo.

Afganistanista, Irakista, Marokosta, Somaliasta ja Venäjältä kotoisin olevat päähenkilöt kohtasivat vuonna 2020 itselleen vieraan OSIRIS teatterin taiteilijan. Näistä kohtaamisista syntyi aluksi – korona-aikana – dokumentaarisia muotokuvia, audioteoksia. Ensimmäiset audiodokumentit lähetettiin YLE Radio 1:llä lokakuussa ja ne ovat edelleen kuunneltavissa Yle Areenassa. Kohtaamisista valmistettiin myös veistoksia, valokuvia, musiikkia ja esitystaidetta, muotokuvia, nimeltään Minun Elämäni.

Naisen Peili – Minun Elämäni -esityksissä yleisö näkee, kokee ja kuulee tarinoita toiseudesta, osallisuudesta, osattomuudesta, ennakkoluuloista, vapaudesta, pelosta, yhteenkuuluvuudesta sekä rakkaudesta.

Naisen Peili ensi-ilta on 20.10.2022 klo 19 Malmitalossa. Toinen esitys samassa paikassa 25.10.2022.

Sulje