Oudon äärellä -näyttelyn avajaiset

Annankatu 30, 00100 Helsinki
Annantalo

Sauronin torni, karvoja jogurtissa ja pinkkiä saippuaa - näistä on hyvät avajaiset tehty!

Sauronin torni, karvoja jogurtissa ja pinkkiä saippuaa - näistä on hyvät avajaiset tehty!

Oudon äärellä -näyttely avautuu 22.4. pienimuotoisena festivaalina. Kaapelitehtaalle ja Annantalolle levittäytyvän näyttelyn avajaiset alkavat klo 16 Annantalolla ja jatkuvat klo 18 Kaapelitehtaalla.

Näyttelyn avajaissanat lausuvat taiteilija, MUU ry:n varapuheenjohtaja Minka Heino ja Annantalon johtaja, Helsingin lastenkulttuuripäällikkö Pirjetta Mulari.

Gesso ja Jupiter -ryhmien yhteinen installaatio Pinnan alla avautuu Annantalon eteläisessä lasigalleriassa.

Lisäksi galleriassa vaeltaa kodinkonerobotteja. Sirpa Päivisen teoksessa Emme ajattele ikuisuuskysymyksiä ompelukoneen, kapselikahvinkeittimen ja termoskannun voi kohdata kinkkisten kysymysten äärellä ensin Annantalolla ja Kaapelitehtaalla.

Äänistä vastaa monitaiteisesta Gesso kuvataideryhmästä ponnistava 4krh1m3d35 & Krs0.t55å.ydå, joka päästää elektronisen musiikkinsa valloilleen. Duo esiintyy sekä Annantalolla että Kaapelitehtaalla.

Avajaisten ohjelma:

16.15 | Avajaissanat: Minka Heino ja Pirjetta Mulari
16.30-17.30 | Emme ajattele ikuisuuskysymyksiä alakerran galleriassa
16.45 | 4krh1m3d35 & Krs0.t55å.ydå 2.kerroksen käytävällä
18.30-19.30 | Emme ajattele ikuisuuskysymyksiä MUU Helsinki nykytaidekeskuksessa
19.15 | 4krh1m3d35 & Krs0.t55å.ydå MUU Helsinki nykytaidekeskuksessa

Lämpimästi tervetuloa!

Ikäsuositus: Kaikenikäisille. Alle 7-vuotiaat yhdessä aikuisen kanssa
Kieli: suomi, englanti, ruotsi

Oudon äärellä – mediataidetta lapsille esittelee Annantalon lasten ja nuorten valitsemaa taidetta. Annantalon gallerioiden lisäksi MUU Helsinki nykytaidekeskukselle levittäytyvässä näyttelyssä mukana ovat taiteilijat Jan Anderzén, Petteri Cederberg, Rag Elnyg, Katarina Karppinen, Marko Lampisuo, Arttu Nieminen, Sirpa Päivinen, Unna Takalo, Marja Viitahuhta ja Timo Wright.

Taiteilijoiden teokset ovat esillä yhdessä Annantalon oppilaiden teosten kanssa. Opetusryhmistä mukana ovat Aikaa, Animaatiotaikurit, Animoi!, Auringonpilkut, Fokus, Gesso, Jupiter, Konstnärligt arbete, Lumotut kädet, Pienet lumotut kädet, Sutinat, Taikasiveltimet, Väriroiskeet ja Wroom!. Ammattilaisten ohella näyttelyyn osallistuu yhteensä yli 100 nuorta taiteentekijää.

Annantalo ja MUU ry käynnistivät keväällä 2021 yhteisen Mediataidetta lapsille -hankkeen. Se pyrkii tekemään mediataidetta tutuksi ja lähestyttäväksi erityisesti lapsille, nuorille sekä perheille. Hankkeessa lapset ja nuoret ovat keskeisessä roolissa taiteen tekijöinä ja vaikuttamassa kokonaisuuteen. Huhtikuussa käynnistyvä kaksiosainen Oudon äärellä -näyttely on osa hanketta. Siihen haettiin teoksia syksyllä 2021 MUU ry:n järjestämän avoimen haun kautta. Hakuaikana ehdotuksia tuli yhteensä 80 kappaletta ja niiden valintaan osallistui neljä eri ikäisistä oppilaista koostuvaa vapaa-ajan opetuksen ryhmää.

Lapset ovat myös päässeet esittämään kysymyksiä taiteilijoille heidän teoksistaan, videomuotoinen vuoropuhelu julkaistaan osana näyttelyä.

Luvassa on mediataidetta syksyyn saakka, viikon jokaisena päivänä!

Molempiin näyttelyihin on vapaa pääsy.

Näyttely Annantalolla 23.4.-30.9.2022
Näyttely MUU Helsinki nykytaidekeskuksessa Kaapelitehtaalla 23.4.-22.6.2022

Annantalon lasten ja nuorten taidekeskus (Annankatu 30, 00100 Helsinki)
MUU Helsinki nykytaidekeskus (Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki)

Sulje