Päivitä Leino Espan lavalla

Eteläesplanadi 1, 00130 Helsinki
Espan lava

Eino Leinon päivänä 6. heinäkuuta Espan lavalla nähdään maan eturivin nuoria runoilijoita ja spoken word -artisteja Päivitä Leino -tapahtumassa.

Eino Leinon päivänä 6. heinäkuuta Espan lavalla nähdään maan eturivin nuoria runoilijoita ja spoken word -artisteja Päivitä Leino -tapahtumassa.

Iltapäivän aikana lavalle nousevat Francis North, Ester Nuori Leppä, Mikko Räty sekä vuoden 2022 Eino Leinon palkinnon saaja, joka julkistetaan Espalla. Tilaisuuden juontaa runoilija Harri Hertell. Päivitä Leino -tapahtuman järjestää Eino Leinon Seura. Lämpimästi tervetuloa!

EINO LEINON PALKINTO

Eino Leinon palkinto on vuodesta 1956 alkaen jaettu kirjallisuuspalkinto, jonka palkintosumma on 5200 euroa ja sen lahjoittaa Suomen Kirjasäätiö. Vuoden 2022 palkinnon saaja julkaistaan Espan lavalla.

FRANCIS NORTH

Francis North on Lontoossa asuva suomalaisbrasilialainen spoken-word-runoilija, joka kirjoittaa lähinnä englannin kielellä. Northin tuorein julkaisu, Entropy, on Anna Blomin kanssa yhteistyössä julkaistu kirja, joka sisältää yhden pitkän Northin runon ja Blomin kuvittaman visuaalisen matkan. Kustantamo Kitan julkaiseman kirjan aiheena on profeetan nousu ja tuho ja se käsittelee pyhyyden, yhteyden ja luonnon teemoja.

North on julkaissut yhden omakustanteisen kokoelman, osallistunut lukuisiin runoustapahtumiin ja slameihin ja esiintynyt monenlaisissa paikoissa (mm. avolavalla ja puristuksissa painavien metallikappaleiden välissä). Parhaillaan North opiskelee luovaa kirjoittamista ja amerikkalaista kirjallisuutta Lontoon yliopistoon kuuluvassa Royal Holloway -collegessa.

ESTER NUORI LEPPÄ

Ester Nuori Leppä (oik. Essi Leppänen) on helsinkiläinen runoilija, rap-artisti ja kirjanpainaja, jonka ensimmäinen täyspitkä runokokoelma Maanantai ja mustat hitit (WSOY, 2022) ilmestyy ensi elokuussa.

Leppä kiinnostuu maailmankaikkeuden rakenteesta ja juo vissynsä pullosta.

Hän on äärimmäisen utelias ja taiteessa suuntautunut epäonnistuneiden ja raadollisten ihmiskohtaloiden kuvaamiseen.

MIKKO RÄTY

Mikko Räty on runoilija, jonka teksteissä ihmisen kyyti on kuoppaista, eivätkä pöydältä putoavat voileivät saavuta ikinä lattiaa. Rädyn esikoisteos Borealia (Tammi 2022) julkaistaan elokuussa.

HARRI HERTELL

Harri Hertell on palkittu helsinkiläinen runoilija ja Eino Leinon Seuran johtokunnan jäsen.