Valokuva Arkkitehtitoimisto JKMM, Haahtela-yhtiöt ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma

Pasilan tornialueen keskiosan esittelytilaisuus 9.3.

Tervetuloa Pasilan tornialueen keskiosan asukastilaisuuteen, jossa esitellään voittanut kilpailutyö sekä hankkeen asemakaavoituksen vaiheet.

Pasilan tornialueen keskiosaan, pääradan ja Veturitien väliin suunnitellaan toimistokäyttöön tuleva tornitalo. Hanke on osa laajempaa Pasilansillan eteläpuolelle kaavailtua tornitaloista koostuvaa, tiivistä asuin- ja työpaikka-aluetta.  

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan sekä kaavan valmisteluaineistona olevaan kilpailutyöhön voi tutustua verkossa 28.2.–18.3.2022.  

Tornirakennus sijoittuu Pasilansillan, Veturitallien, Veturitien ja pääradan rajaamalle alueelle Veturitallinkujan pohjoispuolelle. Rakennukseen tulee toimisto- ja liiketiloja. 

Rakennus muodostuu etelään suuntautuvasta tornista sekä tähän sulautuvasta, portaittain kohti pohjoista madaltuvasta ja Pasilansiltaan liittyvästä jalustaosasta. Rakennus on korkeudeltaan noin 135 metriä Veturitien tasosta, ja kerroksia sen korkeimmassa osassa on 32.  

Asemakaavan muutos tornialueen keskiosalle laaditaan suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun voittajan, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman tekemän ehdotuksen perusteella. 

Esittely- ja keskustelutilaisuus suunnitelmista järjestetään verkossa 9.3.2022 kello 17 

Asukastilaisuudessa esitellään Pasilan tornialueen keskiosan voittanut kilpailutyö sekä hankkeen asemakaavoituksen vaiheet. Kysymyksille ja keskustelulle on varattu aikaa.  

Tilaisuuteen voi liittyä klo 16.55 alkaen klikkaamalla liittymislinkkiä tai kirjoittamalla sen verkkoselaimen osoitekenttään:
bit.ly/pasilan-tornialueen-keskiosa

Kokousohjelma Teamsia ei tarvitse ladata omalle laitteelle, vaan kokoukseen voi osallistua verkkoselaimen kautta. Ohjeita Teamsin käyttöön löytyy osoitteesta www.hel.fi/asukastilaisuudet