Patricia Kopatchinskaja & Il Giardino Armonico

Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki
Musiikkitalo

Patricia Kopatchinskaja saa seikkailutoverin Euroopan parhaisiin lukeutuvasta barokkiorkesterista Il Giardino Armonicosta.

Patricia Kopatchinskajaa ei tulla katsomaan ainoastaan hänen mittavien viulistintaitojensa takia. Kopatchinskajan esitykset ovat täynnä ilmaisuvoimaista energiaa ja lähes tanssillista liikettä. Toisinaan taiteilija esiintyy paljasjaloin mutta aina voimakkaasti eläytyen.

Musiikkitalon konsertissa Kopatchinskaja saa seikkailutoverin kapellimestari Giovanni Antoninin johtamasta, Euroopan parhaisiin lukeutuvasta barokkiorkesterista Il Giardino Armonicosta. Kopatchinskaja ja orkesteri soittavat limittäin Vivaldia ja italialaisia nykysäveltäjiä, joita he ovat myös levyttäneet yhdessä. Arvostettu Gramophone-musiikkijulkaisu kutsui levytyksen Vivaldi-konserttoja “sähköisiksi, tyyliltään ekstroverteiksi esityksiksi”.

Kokoonpanon esityksissä aistiikin pelottomuutta. Kopatchinskaja on riskinottaja, ja kuulijakin ottaa konsertissa riskin tempautua mukaan hurjan soiton tunnelmaan.

Sulje