Valokuva © Taina Värri

Pekka Pohjola sinfonisesti

Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki
Musiikkitalo

Vantaan Viihdeorkesteri muistaa Pekka Pohjolaa juhlakonsertilla.

Vantaan Viihdeorkesteri muistaa Pekka Pohjolaa juhlakonsertilla.

Legendaarinen bassokitaristi ja säveltäjä Pekka Pohjola olisi täyttänyt kuluvan vuoden tammikuussa 70 vuotta. Yksi kansainvälisesti tunnetuimmista musiikintekijöistämme nauttii yhä suurta arvostusta eritoten progressiivisen rockin ja fuusiojazzin ystävien keskuudessa. Vantaan Viihdeorkesteri haluaa kunnioittaa marraskuussa 2008 menehtynyttä säveltaiteilijaa erikoiskonsertilla; lauantaina 17.9. Musiikkitalossa kuullaan kaksi harvoin kuultua ja levyttämätöntä teosta “Bayan” ja “Emmi” (sinfonia no. 2).

Pohjolan nopea, suvereeni soittotapa muistetaan etenkin Wigwam-yhtyeestä, mutta hän tuli tunnetuksi myös fuusiojazz-henkisistä soololevyistä, elokuva- ja teatterimusiikista sekä sävellyksistään sinfoniaorkesterille. “Bayan” (2004) on konsertto konserttiharmonikalle sekä kamariorkesterille. Sen solistiksi saapuu harmonikkataiteilija Veli Kujala, jolle kappale on myös alunperin sävelletty.
“Emmi” on Pekka Pohjolan niin sanottu toinen sinfonia, joka kantaesitettiin vuonna 2004.

Syyskuisessa konsertissa Vantaan Viihdeorkesteria johtaa Jukka Iisakkila: “Tilaisuus juhlistaa Pekan musiikkia tämän hienon muusikkojen joukkueen kanssa on minulle suuri kunnia, merkkihetki ja riemun aihe”.

Musiikkitalo
17.9.2022, klo 19-20
LIput 39 €

Sulje