PERUTTU And Then We Danced (K12) – Kino Kuutamo | Maksuttomat maanantait

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Koronatilanteen vuoksi esitys on peruttu. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

Koronatilanteen vuoksi esitys on peruttu. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

Kino Kuutamon kevätsarjan elokuvissa juhlitaan seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta. Sarjan toisena elokuvana nähdään Levan Akinin ohjaama And Then We Danced.

Elokuvan alustaa FT Harri Kilpi luennolla klo 17:00.

Elokuva kuvaa omaa tietään hapuilevien nuorten elämää maskuliinisen perinnetanssin maailmassa, jossa normista poikkeavalle mieheydelle ei ole tilaa, saati sitten homoseksuaalisuudelle.

Merab (Levan Gelbakhiani) tanssii Georgian kansallisessa tanssiryhmässä ja haaveilee paikasta pääryhmässä. Kun karismaattinen Irakli (Bachi Valishvini) liittyy ryhmään ja alkaa kilpailla samasta paikasta, alkavat Merabin tunteet myllertää tavalla, joka ei konservatiiviseen perinnetanssin maailmaan sovi. Merab joutuu vaikeiden valintojen eteen: mukautuako perinteisiin, joiden asettamiin ahtaisiin raameihin ei tahdo mahtua, vai lähteäkö tavoittelemaan omannäköistään elämää.

And Then We Danced on koskettava ja nostattava kuvaus ensirakkaudesta ja itsensä löytämisestä ympäristössä, jossa ei ole tilaa erilaisuudelle. Yleismaailmallinen tarina nousee omalle tasolleen kuvatessaan köyhää, mutta lämmintä ja elämäntäyteistä georgialaista arkea. Ihastusta herättää myös elokuvaa kuljettava hypnoottisen kaunis georgialainen tanssi, jota voisi seurata loputtomiin.

Georgia 2019, ohjaus Levan Akin

Kesto: 1 t 53 min

Tekstitys suomeksi

K12

Sulje