Valokuva Helsingin kaupunki, aineistopankki (c) Tuukka Jaromaa

Peruttu: Jakamattoman taivaan alla

Bulevardi 27, 00180 Helsinki
Aleksanterin teatteri

Ballet Finland tuo näyttämölle neljä upouutta tanssielämystä.

Ballet Finland tuo näyttämölle neljä upouutta tanssielämystä.

Omena on New Yorkissa työskentelevän koreografin Ana Maria Lucaciun fyysisen koskettava teos neljälle naistanssijalle. Teoksen liikkeelle panevana voimana on perinteiset suomalaiset leikit, jotka luovat kehyksen tanssijoiden kasvutarinalle. Teoksen musiikin ovat säveltäneet Paula Vesala, T. M. Rives ja Pjusk.

Turkkilaisen koreografin Emrecan Tanisin uusi teos Fragment on kuvaus pelosta ja siitä, kuinka tyhjyys, pelko ja huoli heijastuvat kaikkeen tekemäämme läpi elämämme. Teoksen tulkitsevat Katariina Luukas ja Konsta Roos.

Perkele! -tanssielokuva on Ballet Finlandin korona-aikana toteuttama projekti, jossa suomalaisuutta ja sen sävyjä tarkastellaan voimasanojen perinteen kautta. Elokuvan koreografiasta vastaa Ville Valkonen ja sen on ohjannut Jouka Valkama. Perkele! on toteutettu yhteistyössä Emo Ensemble -kuoron kanssa ja sen musiikin on säveltänyt Ilkka Aunu.

Luoto -teos kumpuaa yksinäisyydestä, sen kauneudesta ja mukanaan tuomasta voimasta, mutta myös raastavasta kivusta ja kaipauksesta. Koreografian teokseen on luonut Jouka Valkama ja siinä yhdistyvät saumattomasti tanssi ja liikkuvan kuvan luoma visuaalinen maailma.

Aleksanterin teatteri

21.-22.1.2022 pe klo 19, la klo 14 & 19

Liput 18-32€ Lippupisteestä, kesto 2 h