PERUTTU TAI SIIRTYY | Muiston pysyvyys – Eeva-Liisa Manner 100 vuotta -tapahtumapäivä

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Tapahtuma peruuntuu tai siirtyy koronatilanteesta johtuen, tarkempi tieto ilmoitetaan myöhemmin.

Tapahtuma peruuntuu tai siirtyy koronatilanteesta johtuen, tarkempi tieto ilmoitetaan myöhemmin.

Eeva-Liisa Manner -seura on juhlistamassa Mannerin 100-vuotissyntymäpäivää vuonna 2021 monin eri tavoin. Juhlavuoden otsikko on Muiston pysyvyys Mannerin runon nimen mukaan.

Päivän ohjelmassa on mm. runonpunonnan työpaja lapsille, nuorille ja kirjoittamisesta kiinnostuneille, keskusteluja Mannerin tuotannosta ja merkityksestä nykypäivänä sekä lukutapahtuma Mannerin runoista, runojen valitsijoina sekä esiintyjät että yleisö. Juhlavuoden huipentumana nähdään Musiikkia valosta ja vedestä -konsertti Malmisalissa.

Kirjailija Eeva-Liisa Mannerin syntymästä tulee joulukuussa 2021 kuluneeksi sata vuotta. Manner oli suomalaisen kirjallisuuden merkittävä lyyrikko, modernismin uranuurtaja ja kehittäjä. Hän oli myös näytelmäkirjailija, prosaisti, esseisti ja kymmenien klassikoiden suomentaja.

Mannerin merkitys maamme kulttuurielämään on aikanaan ollut merkittävä, ja hänen vaikutuksensa moniin nykykirjailijoihin on selvästi tunnistettavissa.

Eeva-Liisa Manner -seura on viidentoista vuoden ajan järjestänyt kahdesti vuodessa kirjailijan elämäntyötä ja teoksia esille tuovia sekä monipuolisesti syventäviä tilaisuuksia.

Sulje