Valokuva Finlandia-talo

Pikku-Finlandian puut

Karamzininranta 4, 00100 Helsinki
Pikku-Finlandia

Josh Kruten näyttely ”Pikku-Finlandian puut” on syyskuussa esillä Pikku-Finlandia Cafessa.

Josh Kruten näyttely ”Pikku-Finlandian puut” on syyskuussa esillä Pikku-Finlandia Cafessa. Näyttely koostuu rakennuksen ainutlaatuisista mäntypilareista tehdyistä painotöistä.

Pikku-Finlandia -rakennuksen tukipilareina käytetään 95 männyn sileäpintaista ja oksaista runkoa demonstroiden männyn runkojen käyttöä rakennuksen tukemisessa. Pikku-Finlandian männyt ovat inspiroineet sarjan taidegrafiikan vedoksia, jotka ovat esillä Pikku-Finlandian kahvilassa Helsinki Design Weekin aikana.

Näyttelyssä esitellään yli kaksikymmentä grafiikan vedosta mäntypuun poikkileikkauksista, joissa koot, iät ja vuosittaiset kasvukuviot vaihtelevat. Nämä ominaisuudet on kuvattu käyttäen mustaa mustetta, joka on painettu valkoiselle paperille muistuttamaan jokaisen puun yksilöllistä sormenjälkeä. Lisäksi nämä vedokset on tehty juuri niistä rungoista, joita on käytetty Pikku-Finlandian rakentamiseen. 

”Pikku-Finlandian puut” -näyttely esittää ainutlaatuisen liiton arkkitehtonisten puuelementtien, sisätilan ja taideteosten välillä – kaikki keskittyvät suomalaisen mäntypuun ominaisuuksiin. Katsojat näkevät teoksissa laajan kirjon rakennuksen mäntypilareiden ominaisuuksia ja voivat havainnoida uusia yhteyksiä puurakentamisen, arkkitehtuurin ja kuvataiteiden välillä. Näitä kaikkia yhdistää ympäristöystävällinen puumateriaalin käyttö.

Pikku-Finlandia

3.-30.9.2022 

ma-ti klo 9-19, ke-pe klo 9-20, la klo 11-20

Vapaa pääsy

Sulje