Pirjo Houtsonen & Maija Toropainen: Homage to the Granny Square - Kunnianosoitus Isoäidinneliölle – Performanssi

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Installaation, performanssin ja yhteisötaidetyöpajan muodostama näyttely- ja tapahtumakokonaisuus liikkuu kuvataiteen ja käsityön rajapinnassa.

Näyttelyn nimi viittaa Josef Albersin (1888–1976) teossarjaan ”Homage to the Square”, jossa hän on tutkinut värien vuorovaikutusta. Myös me tutkimme värejä, niiden vuorovaikutusta sekä ilmaisullista voimaa.

Värin lisäksi näyttely- ja tapahtumakokonaisuuden keskeisenä teemana on kysymys käsityön ja taiteen yhteydestä. Kysymme kuinka käyttämämme käsityötekniikka ja pehmeät materiaalit vaikuttavat teoksen tulkintaan, merkitykseen ja mielleyhtymiin. Voiko virkattu pehmeä teos olla esteettinen tai emotionaalinen kokemus ilman käyttötarkoitusta ja voiko taideteokseen kääriytyä?

Nostamme esiin arkiosaamista, käsitöiden kauneutta sekä kunnioitamme isoäitiemme perintöä.

Näyttelyyn liittyy kaksi performanssia, joissa esityksellinen virkkaaminen kädentaitona, liikkeenä ja toistuvana rytminä ovat eleitä ja tietoisia kunnianosoituksia arjelle, käsityölle, kauneudelle ja isoäideille. Performanssien ohjaus: Soile Lahdenperä.
la 17.9. klo 14
la 1.10.2022 klo 14

Yhteisötaidetyöpajat ovat osa ”Hommage to the Granny's Square – Kunnianosoitus Isoäidinneliöille” -näyttelykokonaisuutta. Virkkaustyöpajoihin ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet taitotasoon katsomatta. Isoäidinneliön virkkaaminen opetetaan työpajaan osallistuville. Virkkaustaidon jo omaavat voivat virkata yhteisöllisessä ja inspiroivassa, kauniisti katetussa ympäristössä. Ilmaisia yhteisötaidetyöpajoja järjestetään viisi kertaa:
la 10.9. klo 12-15
ke 14.9. klo 16-19
ke 21.9. klo 16-19
la 24.9. klo 12-15
ke 28.9. klo 16-19

Näyttelyyn, työpajoihin ja performansseihin on vapaa pääsy.

Sulje