Polku talven ihmemaahan – Talviloma

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Vuotalo

Vuotaloa kiertävä omatoiminen polku johdattaa kulkijansa kohti talven ihmemaata. Matkan varrella tarvitaan nokkeluutta ja tarkkoja silmiä.

Vuotaloa kiertävä omatoiminen polku johdattaa kulkijansa kohti talven ihmemaata. Matkan varrella tarvitaan nokkeluutta ja tarkkoja silmiä.

Polulla pääset esimerkiksi astumaan lumikuninkaallisten viittaan, sukeltamaan sanataiteen maailmaan, ottamaan talvisia askeleita, kurkistamaan talviyöhön, metsästämään karanneita sukkia ja saat vinkit oman maskotin tekoon. Polku talven ihmemaahan -kartan voit hakea Vuotalon aulasta tai saat sen esille (ja voit vaikka tulostaa), kun klikkaat auki mustassa laatikossa olevan Puuhapolun rastit ja kartta -linkin.

Polun kiertämisen jälkeen voit piipahtaa Vuosaaren kirjastossa hakemassa talveen sopivaa luettavaa Winter wonderland -teemaisesta kirjanäyttelystä. Näyttely auki ma 22.2. alkaen.

-------------------------------

Polku talven ihmemaahan, rastit ja niiden ohjeet:

1. KUNINKAALLISET KUVAT
Astu lumikuninkaallisten kruunun alle ja kuvaa itsesi täydessä loistossa. Hyytävä merituuli on jäädyttänyt kruunun ja viitan paikoilleen, tehden niistä hauraat. Astu siksi kuvaan varovasti, koskematta asuihin.

2. TALVIYÖ
Unilintu on piiloutunut keskelle Yökuvia Vuosaaresta-näyttelyä. Löydätkö sen? Entä keitä muita yössä liikkuu? Kuinka monta ihmistä löydät näyttelyn kuvista?

3. JÄÄKITEIDEN TANSSIAISET
Lumikuninkaalliset kutsuvat sinut mukaan talvisiin tanssiaisiin. Kokeile tanssia: Keinuen kuin pyöreä lumiukko. Pomppien kädet ja jalat tiiviisti kiinni vartalossa kuin jääpuikko. Käsiä ja jalkoja kurkotellen kuin sakaroitaan venyttelevä tähti.

4. ASOLIITERIN TALVIRAKENTAJAT
Asoliiterin inforuudussa vilahtaa talvinen vihje. Etsi se ja ryhdy talvirakentajaksi! Lisäohje, jos vinkki ei löydy inforuudulta: Etsi Liiteri.net -palvelun sivuilta vuokravälineiden joukkoon piilotettu talviaiheinen olio, klikkaa sitä ja seuraa ohjeita.

5. OMPELE SULOINEN MASKOTTI!
Tee oma talvimaskotti kotona Helsingin työväenopiston Opistosta käsin -blogin ohjeilla.

6. SANALAHJOJEN TALVISILTA
Vuotalo sai vuosaarelaisilta lahjaksi talvisanoja. Poimi mieleesi mieluisimmat ja jatka matkaasi talvisissa tunnelmissa.

7. PINGVIINIEN JÄÄKYLÄ
Suunnittele pingviinien kylä: Mitä kaikkea kylästä löytyy? Millainen on pingviinien koulu, mitä löytyy pingviinien kaupasta ja mitä ne harrastavat? Voit piirtää, kirjoittaa tai rakentaa pingviinien kylän jäästä.

TEE JÄÄTAIDETTA:
1. Kaada vettä tyhjään maitotölkkiin tai jugurttipurkkiin. 2. Voit värjätä veden vesiväreillä tai elintarvikeväreillä tai laittaa koristeeksi oksia, käpyjä tai hassuja asioita esim. vanhan lelun. 3. Jäädytä teoksesi. 4. Kun sisältö on jäätynyt, irrota muotti. NYT jäätaide on valmis ulkoleikkeihin tai pihan koristeeksi.

8. KARANNEET SYNTYMÄPÄIVÄSUKAT
Vuotalon syntymäpäivää valmistellessa huomasimme, että sukat ovat karanneet kirjastoon lukemaan. Kurkista verkon läpi sisälle ja laske sukat, niin saat tietää kuinka monta vuotta Vuotalo täyttää tänä vuonna.

9. HUURTEINEN SOKKELO
Kulje lumisokkelossa ja löydä oma reittisi talven ihmemaahan. Kiemurtele pensaiden välissä. Jäljistäsi syntyy uusia polkuja yhteiseen lumisokkeloon.

TERVETULOA TALVEN IHMEMAAHAN! Jaa kuvia polun varrelta #polkutalvenihmemaahan - voit löytää kuvasi Asoliiterin infonäytöltä tai Vuotalon somesta.

Yhteistyössä: Asoliiteri, Vuosaaren kirjasto, Helsingin Työväenopisto, Vuotalo ja taideohjaaja Jenni Vilander. Kiitos kaikille talvisanoja ja sukkia meille lahjoittaneille!

--------------------------------
HUOM!
Olethan huomannut, että talvilomalla Vuotalon pihalla pääset myös suunnistamaan! Vuotalon talvilomasuunnistuksen karttoja löytyy Vuotalon aulasta ja EasySportin nettisivuilta.

Sulje