Valokuva Psychobitch -Junior Ciné FI 2020

Psychobitch - Yläkoulukino

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Koulumaailmaan sijoittuva tarina, joka tarkastelee erilaisuutta ja sosiaalisen median nuorille luomia paineita.

Kun opettaja pyytää tunnollista ja suosittua Mariusta auttamaan opinnoissa luokan mustaa lammasta Fridaa, kumpikaan ei varsinaisesti riemastu asiasta. Vastakohtien törmätessä toisiinsa tutkailun kohteeksi nousee ryhmän paine ja nuorten kulttuurissa vahvasti vaikuttava sosiaalisen median mukanaan tuoma täydellisyyden tavoittelu. 

Kevyesti hengittävän elokuvan parasta antia ovat nuorten päähenkilöiden raikkaat roolisuoritukset. Kapinallinen tyttö ei välttämättä itsekään tiedä miksi kulkee vastavirtaan ja sovinnainen poika joutuu ensimmäistä kertaa elämässään painiskelemaan erilaisten tunteiden kanssa. Turbulenssista saa osansa kokonaisen koululuokan dynamiikka, ja oppilaiden väliset suhteet joutuvat koetukselle. (teksti: Junior Cine / Minna Yläkoski)

  • Ikäraja K12 
  • Kieli: norja 
  • Tekstitys: suomi 
  • Norja 2019 

Elokuvanäytökseen liittyvä oppimateriaali on saatavana Koulukino sivulta:  

https://www.koulukino.fi/oppimateriaalit/psychobitch/ 

Oppimateriaali on suunnattu 7.-9 luokille. Materiaali soveltuu yläkouluissa äidinkielen ja kirjallisuuden, biologian, terveystiedon, elämänkatsomustiedon ja kuvataiteen oppiaineisiin. Opetussuunnitelmien aihekokonaisuuksiin osalta oppimateriaali soveltuu perusopetuksen kokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot ja monilukutaito. Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen ja sen on tuottanut Koulukino. 

Koulujen ja päiväkotien ryhmäkäynnit jatkuvat Malmitalossa. 

Tällä hetkellä näytöksiin otetaan vain yksi ryhmä / näytös. 

Pakollinen ilmoittautuminen 12.1.2022 klo 10 alkaen ositteessa www.kultus.fi.   

Toivomme, että kerrot puhelinnumerosi ilmoittautumislomakkeessa.