Queendom - Tyttöjen ja nuorten naisten olohuone

Retkeilijänkatu 7a, 00980 Helsinki

Queendom on tyttöjen ja nuorten naisten oma olohuone, missä järjestetään avointa ja pienryhmätoimintaa sekä erilaisia workshoppeja, tapahtumia ja retkiä. Toiminta on tarkoitettu kaikille 9-19-vuotiaille tytöille ja sukupuoltaan pohtiville nuorille.

Olohuoneella voi vaikka käpertyä viltin alle hengailemaan, pelailla, taiteilla, kokkailla, höpötellä ja mikä parasta – tavata kavereita ja ohjaajia. Queendomissa saa puhua tunteista, kavereista, kulttuureista, somesta, jännittämisestä, koulustressistä tai mistä tahansa, ja voi myös olla puhumatta. Siellä saa olla sellainen kuin on.❤

Helsingin NNKY:n tyttötyössä hyödynnetään Turvallisemman tilan mallia, jota on kehitetty vastaamaan erityisesti Itä-Helsingistä nousseita tarpeita. Tavoitteena on vahvistaa tyttöjen oman elämän johtajuutta: itsetuntoa, vertaissuhteita ja osallisuutta. Tila on käyttäjilleen psyykkisesti, fyysisesti ja hengellisesti turvallinen.

Kunnioitamme jokaisen itsemäärittelyoikeutta ja sukupuolen moninaisuutta. Tytöt voivat olla omana itsenään yhteiskunnan ja yhteisöjen paineiden ulkopuolella. Yhdessä tyttöjen kanssa luodaan tilan periaatteet. Toiminnassamme on tärkeää, että tytöt saavat luoda siitä omanlaisensa. Kävijöiden toiveita kuunnellaan, kysytään aktiivisesti ja niitä pyritään tietenkin myös toteuttamaan!

Queendomin löytää Helsingin Rastilasta, ihan metroaseman vierestä. Sijaitsemme katutasossa osoitteessa Retkeilijänkatu 7 A. Huomaat tilan, kun näet pilvikuvioita ikkunoissa ja kylttimme oven edessä.

Toimintaa järjestetään arki-iltaisin ja välillä viikonloppuisin. Ajankohtaiset aukioloajat löydät meidän nettisivuilta ja sosiaalisesta mediasta. Avoimeen toimintaan voi tulla ilman ilmoittautumista silloin, kun itselle sopii. Pienryhmiin ja retkiin on erillinen ilmoittautuminen.

Sulje