Race Horse Company: O'DD – Spring Break Festival

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Race Horse Companyn O’DD on scifin maailmasta inspiraationsa saava nykysirkusesitys, joka tutkii ihmisyyttä ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa.

Race Horse Companyn O’DD on scifin maailmasta inspiraationsa saava nykysirkusesitys, joka tutkii ihmisyyttä ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa.

Trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlbergin kunnianhimoinen sooloteos vie katsojan futuristiseen nykysirkuksen uneksittuun todellisuuteen.

Esityksen lähtökohtana on ihmisen pyrkimys parempaan huomiseen uudelleen syntymisen kautta. Voiko ihminen koskaan aloittaa puhtaalta pöydältä, kun hän jo syntyessään on jatkumoa muulle ihmiskunnalle?

Taiteenlajien rajoja rikkovan spektaakkelin koreografia on toteutettu yhdessä palkitun tanssikoreografi Jarkko Mandelinin kanssa. Hänen kamppailulajeja nykytanssiin yhdistävä orgaaninen ja erittäin fyysinen tyylinsä kohtaa sirkuksen maailman ryminällä.

Sanatonta liikettä ja välinemanipulaatiota täydentävät live-looppauksen pioneerin, Miro Mantereen, unenomainen äänimaisema. Audiovisuaalisen kokemuksen viimeistelee Jere Mönkkösen ja Eero Alavan vahva valosuunnittelu.

Race Horse Company on suomalaisen nykysirkuksen ehdottomia kärkinimiä, joka tunnetaan fyysisestä, tinkimättömästä ja teknisesti laadukkaasta rehellisen karkeasta tyylistään. Laajaa kansainvälistä menestystä niittäneet teokset perustuvat kaaoksen estetiikkaan, mustaan huumoriin ja yllätyksen voimaan.

Käsikirjoittaja: Rauli Dahlberg
Ohjaaja: Rauli Dahlberg
Koreografi: Jarkko Mandelin
Musiikki ja äänisuunnittelu: Miro Mantere
Rooleissa: Rauli Dahlberg & Miro Mantere
Lavastus: Rauli Dahlberg & Jere Mönkkönen
Pukusuunnittelu: Vivi Raila & Janni Turtiainen
Valosuunnittelu: Jere Mönkkönen & Eero Alava
Tuottaja: Race Horse Company
Tukijat: Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki, Saaren
kartanon residenssi, Koneen Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Samuel Huberin Taidesäätiö

Huom! Esityksessä käytetään savua ja strobovaloja.

Ikäsuositus: 12+
Kesto 1 h

Sirkuksen tiedotuskeskus on myöntänyt Sirkuksen lumo -palkinnon Race Horse Companyn teokselle O’DD ja sen taiteelliselle työryhmälle: sirkustaiteilija Rauli Dahlbergille, muusikko ja äänisuunnittelija Miro Mantereelle, valosuunnittelija Jere Mönkköselle, koreografi Jarkko Mandelinille, pukusuunnittelija Tiina Valveelle, tekninen suunnittelija Eero Alavalle sekä tuottaja Antti Sunialalle: https://sirkusinfo.fi/2022/02/sirkuksen-lumo-palkinto-race-horse-companyn-teokselle-odd/

Esitys on osa Spring Break Festival -ohjelmistoa. Spring Break on Kinetic Orchestran järjestämä pienimuotoinen festivaali, jonka keskiössä on liike. Festivaalilla nähdään Mia Jaatisen ja Kinetic Orchestran Red Desert, Kinetic Orchestran Mistakes ja Race Horse Companyn O’DD.

Yksittäislippuja sekä kolmen esityksen yhteislippuja festivaalille myy lippu.fi.