Race Horse Company: Rompecabezas

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Rompecabezas on tanssijan ja kolmen sirkustaiteilijan intiimi energinen spektaakkeli, jossa onnistuminen voi olla hiuskarvan varassa.

Rompecabezas on tanssijan ja kolmen sirkustaiteilijan intiimi energinen spektaakkeli, jossa onnistuminen voi olla hiuskarvan varassa.

Palapeliä tai pään hajoittajaa tarkoittava nimi
kuvaa niin teoksen sisältöä kuin sen luomisprosessiakin.

Teos koostuu kolmesta erillisestä osiosta, joissa nähdään monipuolisesti sirkustaitoja jännityselementein kyllästettynä. Sirkustaiteilijat Kalle Lehto, Guillermo Leon ja Poppy Plowman sekä tanssija Minna Liimatainen esittävät kaikki osiot yhdessä välillä kirjaimellisestikin toisistaan riippuen.

Kalle Lehto on palkittu sirkustaiteilija, jonka aiemmista ohjauksista on nähty Stoalla teokset Chevalier – Keppihevossirkus ja Club Carousel. Minna Liimatainen on monipuolinen Kansallisoopperan ja -baletin tanssija, joka loistaa hiuksistaroikkumisakrobatiassa. Poppy Plowman liitää tanssivin askelin nuorallaan ja Guillermo Leon on komedian ja jongleerauksen karismaattinen taituri.

Triptyykkimäisen teoksen aistikkaasta valosuunnittelusta vastaa June Horton-White ja äänimaiseman ja musiikin säveltämisestä jazzia ja electronista musiikkia yhdistelevät Josu Mämmi ja Sami Tammela. Tammela on Race Horse Companyn luottomuusikkoja mm. kansainvälisestä menestysteoksesta Super Sunday ja Mämmi on pop-estetiikkaa, jazzia ja minimalismia rohkeasti yhdistelevä säveltäjä, joka johtaa myös Josu Mämmi Trioa.

Rompecabezas tuo näyttämölle nykysirkuspalapelin, jonka katsojat voivat rakentaa mielessään valmiiksi.

Ohjaaja: Kalle Lehto
Artistit lavalla: Kalle Lehto, Minna Liimatainen, Poppy Plowman, Guillermo Leon
Äänisuunnittelu: Josu Mämmi & Sami Tammela
Valosuunnittelu: June Horton-White

Kesto: n. 1 h
Ikäsuositus: 10+