Valokuva Federico Cabrera

Ringa Manner & Valtteri Laurell Pöyhönen with UMO, Suad

Tokoinranta, Eläintarhantie, 00530 Helsinki
Huvila-teltta

Ringa Mannerin, Valtteri Laurell Pöyhösen ja UMO Helsinki Jazz Orchestran kohtaaminen on enemmän kuin osiensa summa.

Mitä saadaan, kun yhdistetään ainutlaatuisella lauluäänellä siunattu indieartisti, Suomen Duke Ellingtoniksi kutsuttu orkesterinjohtaja sekä valtakunnan ainoa kokopäiväinen big band? Kyseessä ei ole yksinkertainen laskutoimitus, sillä Ringa Mannerin, Valtteri Laurell Pöyhösen ja UMO Helsinki Jazz Orchestran kohtaaminen on enemmän kuin osiensa summa. 

Ringa Manner tuo yhtälöön niin kuulasta poppia kuin klubitunnelmaa. Hän tuo lisäksi omat kappaleensa, sillä konsertissa kuullaan Mannerin kokoonpanojen Ruusujen ja The Hearingin biisejä. Ricky-Tick Big Bandin nokkamiehenäkin tiedetty Valtteri Laurell Pöyhönen taas lisää kokonaisuuteen mittavat sovittajan lahjansa sekä häikäilemätöntä svengiä. UMO Helsinki Jazz Orchestra puolestaan vastaa pitkästä perinteestä ja pettämättömästä tyylitajusta. Kuka tietää, mistä Huvila-keikan improvisoidut nuotit, elektroniset elementit ja efektit ovat lähtöisin. Tai ketä osallisista voi kiittää, kun kroppa hytkyy musiikin mukana.

Illan avaa toinen lumoava indieääni, kun Suad tuo haikean ja tummasävyisen kitarapoppinsa Huvilan lavalle. Viime vuonna julkaistu esikoislevy lunasti sille asetetut hurjat odotukset: musiikkilehti Soundin kehuvan arvion mukaan albumin musiikki “asettuu omaan luokkaansa” suhteessa niin lista- kuin indiepoppiin.

Sulje