Risto räppääjä ja väärä Vincent (S) – Alakoulukino

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Rauha Räppääjä saa merkillisen ennustuksen, jonka mukaan hänen lähipiirissään on jälleensyntynyt nero. Löytäessään Riston piirustuksen Rauha on varma, että Risto on jälleensyntynyt Vincent van Gogh.

Rauha Räppääjä saa merkillisen ennustuksen, jonka mukaan hänen lähipiirissään on jälleensyntynyt nero. Löytäessään Riston piirustuksen Rauha on varma, että Risto on jälleensyntynyt Vincent van Gogh.

Ristohan käyttää värejä vauhdikkaasti ja hänellä on punainen tukka.

Elvikin innostuu ajatuksesta menestyksen toivossa. Rauha päättää esitellä Riston piirustuksen taidemuseon johtajalle, joka yllättäen tarjoutuu viemään Riston kotiinsa opiskelemaan piirtämistä. Kun Ristoa ei kuulu takaisin taidemuseon johtajan luota, Nellin ja Lennartin epäilykset heräävät. Samaan aikaan ilmenee outo sattuma: Suomesta löytyy van Goghin maalauksen luonnos!

Jännittävä tapahtumasarja käynnistyy ja vie ensin Riston ja sitten Nellin sekä Lennartin huvilaan, jota isännöi salaperäinen pariskunta. Mutta miksi Rauhaa ja Elviä epäillään taideväärentäjiksi? Onneksi taidemuseon vahtimestari Herkules Poironen on innokas harrastajasalapoliisi ja auttaa Ristoa ja Nelliä arvoituksen ratkaisemisessa.

Kesto: 1 h 26 min
Ikäraja: S
Kieli: Suomi

Elokuva näytökseen liittyvä oppimateriaali on saatavana Koulukino sivulta: https://www.koulukino.fi/oppimateriaalit/risto-rappaaja-ja-vaara-vincent/.

Oppimateriaali on suunnattu 3.-5. luokille, soveltuvin osin myös alkuopetukseen ja 6. luokille. Materiaali soveltuu erityisesti perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen aihekokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot. Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen ja sen on tuottanut Koulukino.

Näytös on suunnattu kouluryhmille. Pakollinen ilmoittautuminen 12.1.2022 klo 10 alkaen ositteessa www.kultus.fi.

Sulje