Rookies (2022) – Helsinki International Film Festival - Rakkautta & Anarkiaa

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

Tanssiurasta haaveilevia pariisilaisnuoria seuraavan, harvinaisen rehellisen ja pohdiskelevan nuorisokuvauksen vietäväksi on helppo antautua.

Tanssiurasta haaveilevia pariisilaisnuoria seuraavan, harvinaisen rehellisen ja pohdiskelevan nuorisokuvauksen vietäväksi on helppo antautua.

Pariisilaislukio Thurgotin hiphop-tanssilinjalle on tunkua: ovet on poikkeuksellisesti avattu kaikille sosioekonomiseen asemaan tai asuinkortteliin katsomatta. Valintaseula on kuitenkin tiukka, eikä omaa taustaa auta piilotella, mikäli haluaa tulla valituksi.

Berlinalen Generation 14Plus -nuortensarjan avannut elokuva kurkistaa tanssiurasta unelmoivien nuorten elämään. Hyvin erilaisista lähtökohdista ponnistavat nuoret avautuvat ujostelematta ja häpeilemättä kameralle: siinä missä toisen elämää varjostaa vanhempien alkoholismi, kipuilee toinen identiteettinsä kanssa. Nuoret ovat kipeän tietoisia myös paikastaan yhteiskunnassa.

Nuorten turhautuminen, kiukku ja epävarmuus purkautuvat ennennäkemättömällä tavalla liikkuessa, minkä huomaa myös tanssiopettaja David. Opettajan tuki venyykin usein pidemmälle kuin pitäisi, ja hänestä muodostuu monelle nuorelle turvasatama.

Thierry Demaizièren ja Alban Teurlain taitavissa käsissä on syntynyt harvinaisen rehellinen ja pohtiva nuorisokuvaus. Kamera soljuu kuin huomaamatta tanssiliikkeistä intiimeihin hetkiin ja takaisin, ja elokuvan vietäväksi on helppo antautua.

Maria Lehtonen

Teema: Fuck It, I'm Young
Maa: Ranska
Ohjaus: Thierry Demaizière, Alban Teurlai
Käsikirjoitus: Elsa Le Peutrec, Thierry Demaizière, Alban Teurlai
Näyttelijät: Charlotte Saudrais, Erwan Schamaneche, Michelle Kibebe
Tuotanto: Stéphanie Schorter, Macha Prod / Falabracks, Tohubohu
Kesto: 115 min
Ikäraja: K12

Kieli: ranska
Tekstitys: englanti
Levittäjä: Le Pacte
Kuvaus: Alban Teurlai
Leikkaus: Alban Teurlai
Musiikki: Flavia Neves
Äänisuunnittelu: Emmanuel Guionet

Sulje