Valokuva Galleria A2 (c) Saara Lakso

Saara Lakso: Paradise

Annankatu 12, 00120 Helsinki
Galleria A2

Saara Lakson Paradise on maailmanloppufantasia, jossa hattaranvärinen kitsch- estetiikka kohtaa zombileffojen kuvaston.

Saara Lakson Paradise on maailmanloppufantasia, jossa hattaranvärinen kitsch- estetiikka kohtaa zombileffojen kuvaston. Installaatioiden ja maalausten zombihahmoissa näyttäytyy laman ja ilmastokriisin keskellä kasvaneen sukupolven pelkoja ja niistä kumpuavaa viehtymystä dystopiaan. Sukupolvikokemus sirpaleisista ja epävarmoista tulevaisuuden näkymistä purkautuu unenomaisiksi kuviksi maailmanlopusta. 

Lakson teokset ovat viime vuosina käsitelleet eri näkökulmia kauhun lohdullisuuteen, vainajaperinteisiin ja zombin hahmoon pop-kulttuurissa. Paradise onkin pohjimmiltaan rakkaudentunnustus kauhukulttuurille. Kauhukuvaston hillitön gore ja makaaberius toimii purkautumiskeinona todellisuuden kipupisteille. Se on pakopaikka, jossa häiritsevätkin kuvat voivat kätkeä sisälleen jotain herkkää. 

Saara Lakso (s.1989) on 2015 Kuvataideakatemialta valmistunut kuvatateilija, joka työskentelee maalauksen, installaatioiden, sarjakuvan ja tekstiilitaiteen parissa. Hänen teostensa aiheistossa yhdistyvät karjalainen kansanperinne, queer-teemat ja kauhukulttuuri. 

Galleria A2

31.5.-19.6.2022 ti-pe klo 12-17, la-su klo 12-16

Vapaa pääsy

Sulje