Samuli Laine: Nurture – Baltic Circle Caisassa

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Esitys luo tilaa hellyydelle ja haavoittuvaisuudelle. Se tutkii hoivan, sukupuolen ja yhteiselon politiikkaa imettämisen kautta.

Esitys luo tilaa hellyydelle ja haavoittuvaisuudelle. Se tutkii hoivan, sukupuolen ja yhteiselon politiikkaa imettämisen kautta.

Nurture on kahdenkeskinen esitys, jossa esiintyjä Samuli Laine imettää katsojaa. Intiimi huolenpidon ele ravitsee ja antaa luvan olla hetken kannateltavana.

Teos purkaa imettämiseen ja hoivaan liitettyä sukupuolittuneisuutta. Se kyseenalaistaa sosiaalisia normeja, pehmentää keho-odotuksia ja johdattaa hahmottamaan laajemman kanssaelon yhteyksiä.

Nurture kutsuu tarkastelemaan vuorovaikutussuhteita kaiken elävän välillä: olemassaolomme linkittyy sekä lukemattomiin ihmisyhteisöjen verkostoihin että biologisiin prosesseihin, jotka ylläpitävät kehojamme ja ylipäänsä mahdollistavat elämän planeetallamme.

Samuli Laine on skenografi, esiintyjä ja esitysten tekijä sekä W A U H A U S -kollektiivin ja Todellisuuden tutkimuskeskuksen jäsen. Tällä hetkellä Laine on kiinnostunut utopioista, puutarhanhoidosta, aktivismista ja zazenista.

Työryhmä:
Konsepti ja esitys: Samuli Laine
Ryijyt: Laura Jantunen
Äänimaisema: Jussi Matikainen
Mentorointi: Jarkko Partanen ja Jussi Matikainen
Tuotanto: Samuli Laine, Todellisuuden tutkimuskeskus, Baltic Circle

Peruslippu 15 €, kannatuslippu 35 €.

Esitys on osa kansainvälisen teatterifestivaalin Baltic Circle ohjelmistoa.

Sulje