Valokuva HTS Performing Tours

San Josen nuorten sinfoniaorkesteri

Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki
Temppeliaukion kirkko

San Josen nuorten sinfoniaorkesteri, Vuoden 2022 kansainvälinen konserttikiertue

San Josen nuorten sinfoniaorkesteri, Vuoden 2022 kansainvälinen konserttikiertue

USA:n länsirannikon vanhimpiin lukeutuva nuortenorkesteri San Josen nuorten sinfoniaorkesteri (San Jose Youth Symphony, SJYS) tekee kesällä ensimmäisen Baltian-kiertueensa, joka ulottuu myös Helsinkiin. 

SJYS perustettiin seitsemänkymmentä vuotta sitten osaksi entistä San Josen sinfoniaorkesteria, ja sillä on pitkät perinteet musiikkiesitysten ja -koulutuksen saralla. Orkesterin muusikot, jotka ovat iältään 8–20-vuotiaita, valitaan lähes 700 hakijan joukosta joka kevät pidettävässä hakutilaisuudessa. SJYS koostuu 12 yhtyeestä: kahdesta täysimittaisesta orkesterista, kamariorkesterista, kahdesta huiluorkesterista, nuorten-, jazz-, lyömäsoitin- ja harppuyhtyeestä ja kahdesta kielisoitinyhtyeestä. Filharmoninen orkesteri on SJYS:n valio-orkesteri, jota johtaa musiikillinen johtaja ja kapellimestari Yair Samet.

Konserteissa esiintyy pianosolistina Kalifornian San Josesta kotoisin oleva pianisti ja säveltäjä Solomon Ge. Hän on nuori lahjakkuus, joka on voittanut useita palkintoja eri kilpailuissa ja esiintynyt menestyksekkäästi ulkomaisissa konserteissa.

SJYS:n Baltian-kiertueella on luvassa energinen ohjelma, jonka keskiössä ovat Gershwinin, Lisztin ja Rahmaninovin teokset.

Temppeliaukion kirkko

3.7.2022 klo 20

Vapaa pääsy