Valokuva Helsingin seurakuntayhtymä (c) Markku Pihlaja

Sanat ja Henki - keskusteluja kesäillassa

Länsisatamankatu 26-28, 00220 Helsinki
Hyvän toivon kappeli

Sanat ja Henki - keskusteluja kesäillassa: Kaupungin uudet äänet

Sanat ja Henki - keskusteluja kesäillassa: Kaupungin uudet äänet

Miten puhua siitä, mistä ei voi puhua? Miten puhua Jumalasta nykyihmisen kielellä? Jätkäsaaren Hyvän toivon kappelissa keskustellaan tänä kesänä hengellisyyden sanoittamisesta.

Iltojen näkökulmat vaihtelevat uskonnollisen kielen pohdinnasta kristinuskon urbaaneihin tulkintoihin ja virsien kieleen eilen ja tänään. Ohjelmaan kuuluu keskustelua, musiikkia ja lopuksi hiljentyminen.

29.7. Kaupungin uudet äänet. Vieraana kaupunkiteologian professori Henrietta Grönlund. Anu Rask haastattelee; musiikissa bluesyhtye Samuli Raskin johdolla.

5.8. Punainen kangas liehuu: villivirsiä. Vieraina kanttori, säveltäjä Sirkku Rintamäki ja kirjailija, toimittaja Kaisa Raittila. Elsa Sihvola haastattelee. Musiikkiesityksiä, yhteislaulua.

12.8. Sanan jalkoja ja ajatuspolkuja. Keskustelemassa ja musisoimassa muusikko Jaakko Löytty ja kirjailija Kaija Pispa. Anu Rask ja Elsa Sihvola haastattelevat ja musisoivat mukana.

19.8. Lauluja kohtaamisista ja keskustelua laulun hengellisyydestä. Keskustelemassa ja esiintymässä Kaarina Ruusuvirta -trio: Kaarina Ruusuvirta (laulu, sävellykset ja tekstit), Kari Härkönen (piano) ja Jyrki Myllylä (klarinetti ja saksofoni). Elsa Sihvola haastattelee.

26.8. Mitä on taiteen hengellisyys? Keskustelemassa toimittaja, sanoittaja Heimo Hatakka ja muusikko, pianisti Jiri Kuronen. Musiikkiesityksiä, yhteislaulua. Elsa Sihvola haastattelee.

Hyvän toivon kappeli
29.7.-26.8. ke klo 18-19.30

Vapaa pääsy

Kappelin tilaisuuksiin voi osallistua tilan koosta johtuen yhteensä 25 henkilöä. Kaikki tilaisuudet äänitetään ja julkaistaan podcast-muodossa.

Sulje