Saor (SCO), ...And Oceans, Marrasmieli

Sörnäisten rantatie 22 / Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki
Tiivistämö

Saorin monipuolinen musiikki kumpuaa Skotlannin nummilta ja vuorilta.

Suomalainen black metal -yleisö saa vielä ennen joulua maisteltavakseen todellisen herkkupalan, kun Tiivistämössä esiintyvät skotlantilainen mustan metallin ja folkin yhdistävä Saor ja suomalainen sinfonisen black metal -musiikin pioneeri …And Oceans. Illan avaa folk/black metal yhtye Marasmieli.

SAOR Spotify | Youtube
...AND OCEANS Spotify | Youtube 
MARRASMIELI Spotify | Youtube 

Saorin monipuolinen musiikki kumpuaa Skotlannin nummilta ja vuorilta. Andy Marshallin vuonna 2013 perustama ja yhä hänen näkemystään toteuttava yhtye on julkaissut viisi albumia, joilla jylhyys ja synkkyys kohtaavat komeasti.
Skotlannin gaelin kielessä Saor merkitsee vapaata. Sen kuulee, kun tutustuu bändin musiikkiin. Andy Marshall kokee black metalin monipuolisesti; mukana on melodisuutta, pakanallisuutta, örinää ja jopa iloluonteisuutta, joka nousee esiin viimeistään siinä vaiheessa, kun säkkipilli pärähtää soimaan. Yhtye itse sanookin genrensä olevan Caledonian Metal.

…And Oceans perustettiin jo vuonna 1995, mutta sittemmin yhtye on pitänyt reilun vuosikymmenen mittaisen tauon, joka loppui vuonna 2018. Sinfonisen black metal -paahdon kotimainen esitaistelija on julkaissut viisi pitkäsoittoa, joista viimeisin Cosmic World Mother on vuodelta 2020.
Yhtyeen kuudes albumi ilmestyy tammikuussa 2023 ja siltä on jo saatu kuulla single Cloud Heads.
– Tuleva levy on väkevää jatkoa edeltäjälleen. Albumi sisältää myös sekä uusia että tietynlaisia "paluuta juurille” tarjoavia musiikillisia ratkaisuja, …And Oceans paljastaa.
 

Liput: lippu.fi (22,50/ 25,00) K18

 

Sulje