Savoy JAZZFest 28.-30.5. – 2021 festivaali toteutetaan striimifestivaalina

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

28.-30.5. järjestettävä Savoy JAZZFest toteutetaan striimifestivaalina, ilman liveyleisöä. Olemme livekonserttien lipunostaneisiin yhteydessä henkilökohtaisesti.

Festivaalin aloittaa Jukka Linkolan The Tentet -konsertti. The Tentet -levyn julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 27 vuotta. Yhtye teki useita konserttikiertueita koti- ja ulkomailla, ja siitä tehtiin myös dokumentti The Tentet vuonna 1997.

Tentetin alkuperäisjäsenistä mukana ovat Markku Kanerva, kitara, Mongo Aaltonen, perkussiot ja Markus Ketola, rummut. Heidän lisäkseen yhtyeeseen kuuluu myös Jouni Järvelä ja Manuel Dunkel, saksofoni, Kasperi Sarikoski, pasuuna, Teemu Mattsson, trumpetti, Vesa Ojaniemi, basso ja Seppo Kantonen, koskettimet. Savoy JAZZFestissa kuultavan kokoonpanon on rakentanut UMO Helsinki Jazz Orchestra. Konsertin kapellimestarina ja pianistina toimii säveltäjä-taiteilijaprofessori Jukka Linkola.

Pe 28.5. klo 19.00 Jukka Linkola & UMO Helsinki – The Tentet

Quintessence-yhtyeen konsertin päivämäärä on muuttunut, uusi esityspäivä on lauantaina 29. toukokuuta. Legendaarisen yhtyeen ensimmäisen White Light -EP:n julkaisusta on kulunut 20 vuotta. Erikoiskonsertissa kuullaan uusia sovituksia Quintessencen kahdelta albumilta Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen säestämänä.

La 29.5. klo 19.00 Quintessence With Strings

Savoy JAZZFestin päätöskonsertissa Suomen nimekkäimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva saksofonisti Jukka Perko pureutuu Simon & Garfunkel -tuotantoon. Esitys perustuu saksofonisti Paul Desmondin vuoden 1968 levyyn Bridge Over Troubled Water, jolla kuullaan instrumentaaliversioita Paul Simonin ja Art Garfunkelin samannimiseltä albumilta.

Su 30.5. klo 15.00 Jukka Perko – Bridge Over Troubled Water

Juhani Aaltosen Strings -konsertti siirtyy lauantailta 28.5. syksyyn, uusi konserttipäivämäärä on tiistai 28.9.

Tarkemmat tiedot konserteista sekä lippukäytäntö- ja palautusohjeet löytyvät kunkin tapahtuman kohdalta tapahtumakalenterista.

***

Savoy JAZZFestin taiteellisena johtajana toimii trumpetisti Jukka Eskola. Tapahtuman pääteema on ”With Strings”: useimmat esitykset on sovitettu Vantaan Viihdeorkesterin 10-henkiselle jousikokoonpanolle. Festivaalin yhteistyökumppanit vuonna 2021 ovat Vantaan Viihdeorkesteri ja Hotel Haven.

Sulje