Valokuva Taidehalli Kohta (c) Jussi Tiainen

Sergei Bratkov: Harkova/Moskova

Työpajankatu 2 B, rakennus 7, 3. krs, 00580 Helsinki
Kohta

Sergei Bratkovin näyttelyn nimessä on käytetty suomenkielisiä versioita kahden kaupungin nimistä, jotka edustavat nyt kahta vastakkaista maailmaa.

Sergei Bratkovin näyttelyn nimessä on käytetty suomenkielisiä versioita kahden kaupungin nimistä, jotka edustavat nyt kahta vastakkaista maailmaa. Olisi naiivia koettaa nähdä sen diagonaalissa kompromissi Ukrainaa kannattelevan yhteiskunnallisen horisontalismin ja Venäjän pahamaineisen vertikaalisen valtarakennelman välillä.

Näyttelyn neljä teosta tarjoavat erilaisia kameralähtöisiä artikulaatioita neuvostoaikaa seuranneesta todellisuudesta, jota Bratkov tiivistää elegiaa ja satiiria yhdistävään tyyliinsä visuaalisiksi pienoissinfonioiksi.

Sergei Bratkov syntyi Harkovassa vuonna 1960. Hän kouluttautui tiedemieheksi, mutta alkoi järjestää valokuvanäyttelyitä vuodesta 1981 alkaen. Bratkov johti Up/Down -galleriaa 1990 -luvulla yhdessä valokuvaajien Boris ja Vita Mikhailovin sekä Sergei Solonskin kanssa. Vuodesta 2000 hän on asunut Moskovassa, missä hän opettaa Rodtšenkon valokuva- ja multimediakoulussa. 

Taidehalli Kohta

18.5.-10.7.2022 ti-pe klo 12-18, la-su klo 12-16

Vapaa pääsy

Sulje