0

Sibis Jazz Ensemble with Guillermo Klein

Hämeentie 3, 00530 Helsinki
Koko Jazz Club

Argentiinalainen säveltäjä, pianisti ja yhtyeenjohtaja Guillermo Klein (s. 1969) on tehnyt vaikuttavan uran lähinnä isojen yhtyeiden kanssa työskennellen.

Argentiinalainen säveltäjä, pianisti ja yhtyeenjohtaja Guillermo Klein (s. 1969) on tehnyt vaikuttavan uran lähinnä isojen yhtyeiden kanssa työskennellen. Hänen pääyhtyeensä Los Guachos on toiminut jo yli 25 vuotta ja yhtyeen viimeisin albumi ”Cristal” julkaistiin syyskuussa 2019. 

Säveltäjänä Klein on väsymätön rytminen kokeilija, rohkea sävyjen etsijä, hienostunut melodikko ja musiikillisen tarinankerronnan mestari. Hän on erittäin arvostettu sovittaja/säveltäjä, joka on tehnyt yhteistyötä lukuisten huippumuusikoiden ja orkestereiden kanssa ympäri maailmaa. 

Hän on myös vuosittainen vieras Los Guachos -yhtyeellään New Yorkin The Village Vanguardissa, viimeksi tämän vuoden heinäkuussa. Klein on myös arvostettu ja kysytty opettaja. Opetustoimista mainittakoon hänen jo pitkään jatkunut sävellyksen vierailjaprofessuuri Baselin Taideyliopistossa.

Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän opiskelijoista on varta vasten tätä vierailua ajatellen koottu ensemble tulkitsemaan Kleinin mestariteoksia.

Maksim Medvedev, saksofoni

Vid Sketa, trumpetti

Peti Gyarfas, piano

Hector Lepe, kitara

Mikko Antila, vibrafoni

Tuomo Purhonen, basso

Teemu Mustonen, rummut

Guillermo Klein, säveltäjä, sähköpiano

Koko Jazz Club

10.11.2022 klo 19

Liput 15/18€