Valokuva Sielun keitaassa -työryhmä (c) Lars Kastilan

Sielun keitaassa

Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki
Balderin sali

Tämän Lied-konsertin teemana ovat yksinäisyys ja yhdessäolo.

Tämän Lied-konsertin teemana ovat yksinäisyys ja yhdessäolo. Vallitseva tila maailmassa saa ihmisen kaipaamaan yhteisöllisyyttä ja läheisyyttä. Voiko kuitenkaan kokea todellista yhdessäoloa ilman, että on kokenut oikeaa yksinäisyyttä? Konserttiohjelma peilaa ihmisen kaipausta läheisyyteen, mutta samalla myös yksinolon tarvetta. 

Konsertissa Sofia Lindroos esittää Barberin Hermit songs -laulusarjan. Laulut koostuvat pohdinnoista, joita ei varsinaisesti voi pitää yleisen, vakavan teologisen ajattelun piirissä olevina. Iso osa näistä noin tuhat vuotta vanhoista teksteistä löytyivät pieninä teksteinä luostarimunkkien kopioimien tekstien marginaaleissa. Laulut ovat ilmaisu Jumalankaipuusta, mutta eräänlaisella Jumalanpelosta vapautuneella tyylillä. 

Kristian Lindroos laulaa Vaughan Williamsin laulusarjan Songs of travel, joka kertoo yksinäisen taiteilijan matkasta halki elämän. Vapaavalintainen yksinäisyys on uhraus, mutta samalla myös helpotus elämän ylä- ja alamäissä. 

Sirkka Parviaisen ja Collin Hansenin esittämät laulut ja pianokappaleet toimivat eräänlaisena vastauksena ja kontrastina näille kahdelle suuremmalle laulusarjalle. Konsertti käsittelee moniulotteisella tavalla yksinäisyyttä, yhteyttä ja rakkautta. 

Konsertin taiteilijat ovat eri sukupolvista, ja tuntevat toisensa oppilaina, opettajina ja kollegoina.

Kristian Lindroos, Sofia Lindroos ja Sirkka Parviainen, laulu

Collin Hansen, piano 

Balderin sali

20.3.2022 klo 16

Liput 22,50-28€ Ticketmasterista, kesto 1 h 30 min