Valokuva Helsingin kaupunginmuseo (c) Signe Brander

Signe Brander yläilmoissa

Paasivuorenkatu 5 A, 00530 Helsinki
Helsinki Congress Paasitorni

Signe Brander yläilmoissa: Paasitornin valokuvakierros

Signe Brander yläilmoissa: Paasitornin valokuvakierros

Vuonna 1908 Signe Brander kiipesi vastavalmistuneen Helsingin Työväentalon torniin ja ikuisti Helsinkiä eri ilmansuuntiin valokuvaten. Graniittirakennuksen nimi on muuttunut Paasitorniksi, mutta korkeuksista avautuu edelleen huikea näköala Helsingin kattojen yli. Miten kaupunki on muuttunut reilun sadan vuoden aikana?

Wikimedia Suomen ja Helsinki Congress Paasitornin järjestämällä kierroksella kiivetään Paasitorniin ja katsellaan Helsinkiä lintuperspektiivistä käsin, verrataan Branderin valokuvia ympärillä levittäytyvään maisemaan ja kuvataan niitä uudestaan, tässä ajassa. Näin syntyy ennen ja nyt -kuvapareja, joissa ajan kuluminen ja kaupungin muutos näkyy selkeästi. 

Kierroksen aikana päästään myös kuvaamaan Paasitornin Juhlasaliin, jossa on valokuvattu niin sodan tuhoja, ammattijärjestöjen kokouksia kuin tanssiesityksiäkin.

Ilmainen Ajapaik-sovellus auttaa löytämään kuvakulman, josta vanha valokuva on aikoinaan otettu. Kierroksen alussa tutustutaan yhdessä Ajapaikiin ja jälleenvalokuvaamiseen, joten aiempaa kokemusta ei tarvita. 

Paasitornin historiasta ja Helsingin muutoksesta kertoo Helsinki Congress Paasitornin edustaja Kati Kosonen, ja mukana on myös kuvataidepedagogi Nanna Saarhelo, joka opastaa Ajapaik-sovelluksen käytössä. 

Paasitorni, kokoontuminen sisääntuloaulassa

4.-13.5.2022

4.5. klo 18-19.30 & 13.5. klo 14-15.30 

Vapaa pääsy

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.eventbrite.fi/e/signe-brander-ylailmoissa-paasitornin-valokuvakierros-tickets-323039769647

Tapahtuma kuuluu kevään 2022 aikana pidettävään valokuvakävelyiden sarjaan, jossa tutustutaan kaupungin muutokseen jälleenvalokuvaamalla. 

Sulje