SIIRTYY David Copperfieldin elämä ja teot (K12) – Maanantaileffa

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Vuotalo

Tapahtuma siirtyy, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Tapahtuma siirtyy, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Vuotalon Maanantaileffat starttaavat värejä ja elämää pursuavalla versiolla Charles Dickensin (1812-1870) romaanista David Copperfield (1850).

Dickens oli aikansa tuotteliaimpia viihdekirjailijoita. Hänen kynästään on lähtenyt mm. Oliver Twist -tarinat.

David Copperfieldin elämä ja teot tuo Dickensin luoman maailman valkokankaille hauskempana kuin koskaan! Filmatisointi on täynnä upeita näyttelijöitä, hauskaa tilannekomiikkaa sekä visuaalisesti komeita kohtauksia. Elokuvan lavastusta on pidetty erityisen onnistuneena.

Hyväsydäminen orpo David (Dev Patel) etsii omaa paikkaansa viktoriaanisessa Englannissa. Hänen elämäntarinassaan polveilevat vuoroin laupeus ja pahansuopuus, rutiköyhyys ja yltäkylläisyys. Kirjailijan urasta haaveilevan nuorukaisen matkan varrelle osuu joukko yllättäviä ja eriskummallisia persoonallisuuksia, joista kukin vaikuttaa hänen kohtaloonsa arvaamattomalla tavalla. Dickensin omasta elämästä ammentava tarina on mitä viehättävin kuvaus kohtalon oikullisuudesta.

Armando Iannuccin (mm. The Death of Stalin, tv-sarja Rouva varapresidentti) sovitus antaa klassikolle uuden elämän ja päivittää sen 2020-luvulle. Nimiosaa näyttelee Dev Patel (mm. Slummien miljonääri) ja muissa vauhdikkaan komedian rooleissa nähdään mm. Tilda Swinton, Hugh Laurie, Peter Capaldi ja Ben Whishaw.

Ikäraja: K12

Kesto: 1 h 59 min

Kieli: englanti

Tekstitys: suomi

Sulje