SIIRTYY Mieletön – Red Nose Company

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Tapahtuma on siirtynyt koronavirustilanteesta johtuen järjestettäväksi torstaina 15.4.2021 klo 18.

Tapahtuma on siirtynyt koronavirustilanteesta johtuen järjestettäväksi torstaina 15.4.2021 klo 18.

ke 27.1. klo 18 ensi-ilta esitykseen ostetut liput käyvät ke 14.4.2021 klo 18 esitykseen
pe 5.2. klo 18 esitykseen ostetut liput käyvät to 15.4.2021 klo 18 esitykseen
la 6.2. klo 18 esitykseen ostetut liput käyvät pe 16.4.2021 klo 18 esitykseen
la 13.2. klo 18 esitykseen ostetut liput käyvät la 17.4.2021 klo 18 esitykseen
ke 17.2. klo 18 esitykseen ostetut liput käyvät ti 20.4.2021 klo 18 esitykseen

Mikäli korvaava päivä ei sovi, voit pyytää lippuvaihtoa toiseen Mieletön –esitykseen Kanneltalossa ottamalla yhteyttä Lippupisteen asiakaspalveluun [email protected] Vaihtoehtoisesti voit hakea rahanpalautusta 28.2.2021 mennessä tästä linkistä https://web.lippu.fi/palautus

Liput voi myös palauttaa postitse yhteystietoineen ja tilinumeroineen osoitteeseen:
Lippupiste Oy / ”Tapahtuman nimi” palautus
Kalevantie 2 (B-talo)
33100 Tampere

Ostetuista lipuista hyvitetään lipunhinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja).
Palautusten maksamisessa voi olla suuren määrän vuoksi viiveitä.

Red Nose Companyn uuden työryhmän esitys Mieletön nähdään ensi-illassa 14.4.2021 Kanneltalossa. Kantaesityksessä on luvassa hulvattomia yhteentörmäyksiä ja absurdia klovnifilosofiaa, kun väsynyt perheenäiti ja meditoiva psykoterapeutti päästetään vauhtiin.

Sortoa ylläpitävät rakenteet, tyytymättömyys, kiire, vallankäyttö, ahneus, ilmastonmuutos…

Onko tässä kaikessa enää mitään mieltä? Secret (Amira Khalifa) ja Tiktak (Nora Raikamo) ovat saaneet maailman mielettömyydestä tarpeekseen. Secretin mielestä on aika siirtyä eteenpäin henkisessä kehityksessä ja Tiktak haluaa vain olla yhden päivän rauhassa kotiarjen pyörittämisestä ja perheen tarpeiden tyydyttämisestä. Yhdessä he lähtevät etsimään tietä kohti parempaa elämää. Mikään vaatimaton parannus ei kuitenkaan kaksikolle riitä, vaan he haluavat tehdä jotain todella mieletöntä: He haluavat valaistua! Ja koska työnä on showbusiness, ei henkilökohtainen muutos ole heille suinkaan tarpeeksi, vaan tavoitteena on myös yleisön valaistuminen. He törmäävät pyrkimyksissään omaan egoonsa, kertakaikkiseen rajallisuuteensa ja oman persoonansa eri puoliin.

Ohjenuoranaan valaistumisen tiellä on Herman Hessen klassikkoteos Siddhartha (1930). Luvassa on hulvattomia yhteentörmäyksiä ja absurdia klovnifilosofiaa, kun väsynyt perheenäiti ja meditoiva psykoterapeutti päästetään vauhtiin. Löytyykö vastauksia? Valaistuuko yleisö? Mikä vaikutus tapahtumien kulkuun on salaperäisen hiljaisella muusikolla (Jussu Pöyhönen)? Paraneeko maailma ja onko onnellisemman elämän salaisuus lopulta mielen tyhjentäminen vai täydellisesti hallittu, vastustajan yllättävä stopparilyönti tenniskentällä? Tule mukaan valaistumaan, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Esitys tulee olemaan joka tapauksessa ihan mieletön!

Työryhmän jäsenet ovat mielettömiä ammattilaisia. Amira Khalifa on tuttu TV-sarjoista ja elokuvista (mm. Uusi Päivä ja Maata meren alla). Nora Raikamo tunnetaan mm. Kansallisteatterin lavoilta. Esityksen musiikista vastaa mm. Suurlähettiläät -yhtyeestä tuttu Jussu Pöyhönen, ja hänet nähdään myös näyttämöllä. Ohjaajana toimii Red Nose Companyn ja Stella Polariksen näyttelijä Niina Sillanpää.

Esitys on yhteistuotanto Red Nose Companyn ja Kanneltalon kanssa. Esityksiä on 4 kpl aikavälillä 5.2.-17.2.21. Tämän jälkeen esitys jatkaa kiertueella.

Näyttämöllä: näyttelijät Amira Khalifa ja Nora Raikamo sekä muusikko Jussu Pöyhönen

Ohjaus: Niina Sillanpää
Käsikirjoitus: Työryhmä
Valosuunnittelu: Juha Tuisku
Musiikki: Jussu Pöyhönen
Puvustus: Noora Salmi
Tuotanto: Red Nose Company / Inka Virtanen

Sulje