SIIRTYY - Pyhä maisema – Jarmo Palola

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Näyttely siirretään myöhempään ajankohtaan. Tiedot tarkennetaan mahdollisimman pian.

Näyttely siirretään myöhempään ajankohtaan. Tiedot tarkennetaan mahdollisimman pian.

Pyhä maisema -näyttely pyrkii haastamaan katsojan pohtimaan omaa suhdetta ympäristöön, sen merkityksiin, ekologiseen muutokseen ja lopulta mysteeriin kaiken olemassaolon alkuperästä ja merkityksestä.

Näyttelyni, Pyhä maisema, käsittelee ihmiskunnan sopeutumista alati kiihtyvään ympäristön ja ekologian tilan muutokseen. Vuosituhansien ajan ihminen on onnistunut hyödyntämään luonnon ja ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia entistä tehokkaammin omien pyrkimystensä saavuttamiseksi. Teollisen vallankumouksen jälkeen ja erityisesti viimeksi kuluneen vuosisadan aikana luonnon hyväksikäytön hyötysuhde on alkanut murentua ja tilalle on tullut pelottava aavistus edessä olevasta, kaikkeen elolliseen ja varsinkin ihmisen toimintaedellytyksiin vaikuttavasta ekologisesta kriisistä.

Lisääntyvä tietoisuus tulevaisuuteen liittyvistä vakavista kehityskuluista on ajamassa meidät perimmäisten kysymysten äärelle. Yksi monista perimmäisistä kysymyksistä liittyy pyhän käsitteeseen. Pohdin maalauksissani maisemakokemuksiin liittyvää pyhyyden tunnetta, jonka avulla ihmisen on mahdollista kamppailla sisäistä tyhjyyden tunnetta sekä elämän ankaruutta vastaan. Luonnon kiertokulku ja sen toisteisuus sekä kokemuksellisesta perspektiivistä tarkasteltu pysyvyyden olemus luovat maisemasta tilan, johon pyhyyden määritelmä linkittyy.

Sulje