Valokuva Galerie Anhava (c) Jussi Tiainen

Silja Rantanen: Tesserae

Fredrikinkatu 43, 00120 Helsinki
Galerie Anhava

Silja Rantaselle (s. 1955) on koko uransa ajan ollut ominaista se, että hän ei takerru aiheisiin ja tekniikoihin, joiden parissa katsoo onnistuneensa,

Silja Rantaselle (s. 1955) on koko uransa ajan ollut ominaista se, että hän ei takerru aiheisiin ja tekniikoihin, joiden parissa katsoo onnistuneensa, vaan jatkaa eteenpäin, seuraavaan näkökulmaan, lähestymistapaan ja haasteeseen.

Siirtyessään käyttämään teostensa materiaalina venetsialaista smalto-mosaiikkia, Rantanen ei astunut millekään sivupolulle, vaan 6000 vuoden aikana rakentuneelle mosaiikin kiveämälle valtatielle, joka johtaa Mesopotamiasta Kreikan, Rooman ja Bysantin taiteen kautta modernismiin.

Rantaselle luonteenomaiseen tapaan nämä teokset ovat täysin esittäviä ja täysin abstrakteja. Nämä teokset hohtavat valoa ja väriä, niin kuin maalaukset muutenkin ihanimmillaan. Vaikka niissä ei ole siveltimenvetoja, kädenjälki on ilmeinen.

Silja Rantanen on Suomen arvostetuimpia taiteilijoita. Hän on saanut useita merkittäviä taidepalkintoja ja hänelle on myönnetty Suomen Leijonan komentajamerkki ja Pro Finlandia.

Galerie Anhava
11.2.-14.3.2021 ti-pe klo 11-17, la-su klo 12-16

Vapaa pääsy

Sulje