Valokuva Helsinki Marketing / Visit Finland (c) Jussi Hellsten

Sinitakkien säveliä

Suomenlinna C 74, 00190 Helsinki
Suomenlinna-museo

Sinitakkien säveliä - Laivaston soittokunnan historiaa

Sinitakkien säveliä - Laivaston soittokunnan historiaa

Laivaston soittokunta on ehtinyt yli sadan vuoden ikään. Soittokunnan pitkää, monipuolista ja menestyksekästä taivalta juhlitaan myös Suomenlinnassa. Voit tutustua näyttelyyn Suomenlinna-museolla ja osa näyttelyn esineistöstä on esillä myös Suomenlinnan Rantakasarmilla matkailuneuvonnan tilassa.

Soittokunta on reilun vuosisadan aikana esiintynyt mitä moninaisimmissa tapahtumissa. Valtiollisista tilaisuuksista tattoo-tapahtumiin ja marssikonsertteihin, iltahartauksista ravintolakeikkoihin ja kouluvierailuihin – opetellun ja soitetun musiikin skaala on Laivaston soittokunnan muusikoilla uskomattoman laaja. Sotilassoittajan työ onkin soittajien itsensä mukaan monipuolisin ammatti, joka muusikolla voi olla.

Merikeskus Forum Marinum on toteuttanut näyttelyn, jossa tämä värikäs ja monitasoinen satavuotinen tarina tuodaan nähtäväksi ja kuultavaksi. Näyttelyssä pääsee tutustumaan soittokunnan historiaan niin kuvien, tekstien kuin esineidenkin kautta. Näyttely on rakennettu yhteistyössä Laivaston soittokunnan kanssa, ja se pohjautuu Kauko Karjalaisen kirjoittamaan soittokunnan historiateokseen Puhallamme elämyksiä.

Suomenlinna-museo
23.10.2020-5.4.2021 (suljettu 30.11.2020-28.3.2021)

Sulje