Sirkussunnuntai – Hurraa!-festivaalin perhepäivä

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Hurraa!-festivaalin avausviikonloppu on omistettu sirkukselle, luvassa työpajoja, esityksiä ja hauskaa tekemistä!

Hurraa!-festivaalin avausviikonloppu on omistettu sirkukselle, luvassa työpajoja, esityksiä ja hauskaa tekemistä!

Oletko tempputaituri? Tule testaamaan taitojasi sirkuspajaan ja luomaan omat, erikoiset sirkusvälineet askartelupajaan. Lisäksi luvassa pieni ja suuria yllätyksiä, sekä maagista sirkustunnelmaan!

Sirkussunnuntain ohjelma:

klo 13-15 Kuplaseikkailu
Aula
Astu jättisaippuakuplan taikamaailmaan. Halutessasi voit pyytää kaveria kuvamaan sinut jättikuplan sisällä ja saat näin huikaisevan muiston Malmitalon Sirkuspäivästä. Jättikuplat loihtii ihastuttava Ladycrone.

klo 13-16 Ilmapalloeläimet
Aula
LadyCronen tiimi pyöräyttää sirkusväelle ikiomia ilmapalloeläimiä. Tule hakemaan omasi.

klo 13-17 Lentävät lusikat -nonstop työpaja
Kokoushuone 2. ja 2. kerroksen aula
Voisiko lusikalla lentää? Minne se sinut kuljettaisi? Lentävät lusikat -työpajassa voit kohdata lusikallisen taikaa ja sirkustelua. Hypähdä lusikkalentoon ja liitele yläilmoihin! Muotoillaan pahvista jättimäisiä lusikoita, veistellään kuvioita, kierteitä ja kaarteita, reikiä sekä veikeitä solmuja. Venytetään lusikkaa kattoon asti, tasapainotellaan lusikan pohjalla, rullataan se pieneksi taskuun tai taivutellaan lusikka maagisiin muotoihin. Lusikoidaan ja kauhotaan pahvilaatikosta koko perheelle hassuttelevaa sirkustunnelmaa! Mukaan mahtuu 120 ensimmäistä askartelijaa. Pajan toteuttaa Hupsansaa.

klo 13-17 Sirkustemppupaja
Tanssisali
Non stop sirkuspaja sopii kaiken kokoisille sirkustaitureille. Opi uutta ja testaa taitojasi sirkuspajassa. Voit tuoda mukanasi Lentävät lusikat -pajan teoksesi ja katsoa osaatko taikoa lusikkaan eloa. Pajaan mahtuu max 20 temppuilijaa kerrallaan. Ohjaajina toimivat Pukinmäen siruskoulun taitajat.

klo 13-17 Hattarataivas
Aula
Sirkukseen kuuluu hattara! Hattaroimaan saapuu Sipi-Pelle tai mister X tai kenties joku muu sirkustaituri. Tule moikkaamaan ja nappaa mukaasi hattaraherkku. Hattarat ovat maksullisia.

klo 14 Kompani Giraff: Tvärslöjd
Malmisali
Kaksi sirkustaiteilijaa luo eläviä veistoksia itsestään ja tavallisista arkisista esineistä. Akrobatian ja taikuuden avulla syntyy tasapainon hetkiä, joissa melkein kaikki on täydellistä ja hiljaista. Koreografian ja esineiden käsittelyn muotokieli sopii kaikille iästä tai kielitaidosta riippumatta. Esitys on osa Hurraa!-festivaalia.
Kesto: 30 minuuttia
Ikäsuositus: yli 3-vuotiaille / perheille
Ei puhetta
Hinta: 6 €/hlö. Lippu.fi

klo 15-17 Dumbo (K7)
Pieni Sali
Sirkustelupäivän päättää Dumbo elokuva vuodelta 2019. Sirkuksen omistaja Max Medici antaa entiselle tähdelle Holt Ferrierille ja hänen lapsilleen Millylle ja Joelle tehtäväksi huolehtia vastasyntyneestä elefantista. Dumbon valtavat korvat tekevät siitä pilkan kohteen taloushuolien kanssa kamppailevassa sirkuksessa. Mutta kun käy ilmi, että Dumbo osaa lentää, tekee sirkus häikäisevän paluun.
Bisnesmies V.A. Vendevere palkkaa paksunahan uusimpaan, elämää suurempaan show’hunsa nimeltä Dreamland. Dumbo nousee uusiin korkeuksiin yhdessä viehättävän ja säihkyvän ilma-akrobaatin, Colette Merchantin, kanssa kunnes Holt saa tietää, että Dreamlandin kimaltelevan pinnan alla piilee synkkiä salaisuuksia.
Rakastetun klassikon uusimman version on ohjannut Tim Burton. Elokuva laajentaa tuttua tarinaa, juhlii erilaisuutta, vaalii perhettä ja siivittää unelmat lentoon.
Kesto: 1 t 52 min
Ikäraja: 7K
Kieli: Suomeksi puhuttu.
Tekstitys suomi
Maksuton

Tapahtumaan, pajoihin ja elokuvaan vapaa pääsy. Tvärslöjd -esitykseen liput 6e/ hlö.

Hurraa!-festivaali 12.–20.3.2022
Taiturointia ovenraossa, joutsenia hopeisella järvellä ja miehiä villasukissa!

Pääkaupunkiseudun kulttuuritoimet yhteistyössä Suomen Assitej-yhdistyksen kanssa järjestävät lasten ja nuorten esittävän taiteen Hurraa!-festivaalin 12.–20.3.2022. Festivaali tarjoaa korkealaatuisia esityksiä lapsille, nuorille ja perheille pääkaupunkisedun kulttuuritaloissa. Ohjelmistossa on fyysistä teatteria, sirkusta, tanssia ja nukketeatteria. Perinteisesti tuoreen kotimaisen esitystaiteen näyteikkunana tunnetun Hurraa!-festivaalin ohjelmi