Valokuva Zodiak / Sivuaskel - Side Step Festival 2021

Sivuaskel - Side Step Festival 2021

Sivuaskel -festivaali järjestetään jälleen helmikuussa Helsingissä. Se on Zodiakin vuosittainen kansainvälinen nykytanssifestivaali.

Sivuaskel -festivaali järjestetään jälleen helmikuussa Helsingissä. Se on Zodiakin vuosittainen kansainvälinen nykytanssifestivaali. Poikkeusajassa nähdään ja koetaan poikkeuksellinen festivaali.

Sivuaskel-festivaali järjestetään vuonna 2021 COVID-19-tilanteen sallimissa puitteissa, pääosin verkon välityksellä.
Festivaalin ohjelmisto tulee olemaan tavallista pienimuotoisempi. Tavoitteena on silti tarjota yleisölle mielekkäitä ja merkityksellisiä kokemuksia, sekä taiteilijoille mahdollisuuksia toimia.

Vuoden 2021 ohjelmistossa on kaksi pääsymaksullista tapahtumaa, kolme työskentelyresidenssiä kolmelle työryhmälle yleisöavauksineen, yksi take away -esitys, taiteilijakeskustelujen sarja verkossa sekä yksi ammattilaistyöpaja.

Festivaalilla nähdään striimattu esitysluonnos Luokkakuvia, vedos III. Se on kolmas julkinen ulostulo Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -hankkeesta. Lisäksi Zodiak Stagella pääsee kolmena päivänä tutustumaan Simo Kellokummun ja työryhmän åstra-esitysinstallaation work-in-progress-vaiheessa.

Festivaalin lopussa voi vielä napata mukaansa Sari Palmgrenin ja Esa Mattilan Take Away -kuunnelman Aidatut unelmat. Festivaalin päätösviikonloppuna 13.-14.2. pidetään Sonya Lindforsin ja Niko Hallikaisen ohjaama ammattilaistyöpaja.

Internet, Helsinki
3.-14.2.2021

Sulje