Valokuva Somnium Ensemble (c) Frans Thomsson

Somnium Ensemble: Linnuista ja ihmisistä

Ruohonlahdentori 6, 00180 Helsinki
Helsingin Konservatorio

Somnium Ensemblen konsertissa kuullaan madrigaaleja menneisyydestä ja nykyisyydestä.

Somnium Ensemblen konsertissa kuullaan madrigaaleja menneisyydestä ja nykyisyydestä. 

Madrigaalien teksteissä kuuluu perinteisesti rakkauden palo ja tuska, jotka puetaan metaforiksi ja luontokuviksi. Tässä konsertissa ihmisyyden ilot ja surut kuuluvat lintujen lauluna ja sirkutuksena. Lisäksi ohjelmistossa on teoksia, jotka eivät varsinaisesti ole madrigaaleja, mutta joiden tekstit samalla tavalla pureutuvat rakkauteen ja kärsimykseen ja saavat inspiraationsa ympäröivästä luonnosta.

Kamarikuorojen kevät -konserttisarja kokoaa yhteen viiden helsinkiläisen huippukuoron (Kampin Laulu, Kamarikuoro Audite, Spira Ensemble, Somnium Ensemble, Kamarikuoro Kaamos) konsertit Helsingin Konservatorion konserttisaliin. Konserttisarjan kuorot ovat kukin merkittäviä toimijoita ja taiteellisia tiennäyttäjiä Suomen kuorokentällä, ja konserteissa kuullaan laaja kirjo kamarikuoromusiikkia renessanssiajalta tähän päivään kiinnostavina kokonaisuuksina.

Somnium Ensemble on musiikin ammattilaisista ja pitkän linjan kuoroharrastajista koostuva sekakuoro, joka on perehtynyt erityisesti romantiikan ja 1900-luvun alun kuoromusiikkiin. Kuoron albumi Unesi ääni valittiin vuonna 2019 Yleisradion Vuoden levyksi. Vuodesta 2021 kuoron taiteellisena johtajana on toiminut Elisa Huovinen.

Helsingin konservatorio

21.5.2022 klo 15

Liput 25/15€ Holvi Shopista, kesto 1 h

Sulje