Valokuva Janne Mikkilä

STAGE: Compañía Kaari & Roni Martin goes ROOTS

Sörnäisten rantatie 22 / Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki
Tiivistämö

Suvilahteen nousee uusi urbaani kesäteatteri, joka tuo liveyleisön eteen monipuolisen kattauksen esittävän taiteen parhaimmistoa.

Compañía Kaari & Roni Martin goes ROOTS

Compañía Kaari & Roni Martinin esitykset ovat modernin rytmimusiikin ja tanssin ilotulitusta. Kansainväliselle taiteilijaryhmälle tunnusomaista ovat energisyys, suoraviivaisuus ja visuaalisuuden tiivis yhteys.

 

Compañía Kaari & Roni Martin goes ROOTS yhdistää mm. afroamerikkalaista torvimusiikkitraditiota ja flamencon rytmiikkaa omalaatuisen nyrjähtäneesti. ROOTS porautuu vaikutteidensa alkulähteille mm. suomalaisten rappiorunoilijoiden perintöön: luvassa on niin Pentti Saarikosken runoja kuin otteita KILL Carmen -näyttämöteoksesta.

 

Roni ja Kaari Martinin lisäksi mukana ovat puhaltaja Samppa Leino sekä perkussionisti Mamba Assefa, jotka ovat tuttuja monista eri yhteyksistä, mm. rockin, jazzin ja klassisen musiikin parista.

*Suvilahteen nousee uusi urbaani kesäteatteri, joka tuo liveyleisön eteen monipuolisen kattauksen esittävän taiteen parhaimmistoa. Kabareetyylinen toteutus valkoisine pöytäliinoineen mahdollistaa esittävän taiteen ja tarjoilujen nauttimisen keskellä kesäistä Helsinkiä.

Heinä- ja elokuun ajan luvassa on kiehtova ohjelmisto korkeatasoista esittävää taidetta. Stage – Suvilahden Kesäteatteri tuo yhteen paikkaan ja liveyleisön eteen teoksia 25 taiteilijalta tai ryhmältä. Stagella nähdään muun muassa Compañía Kaari & Roni Martinin voimakasluontoista flamencotanssia, Red Nose Companyn hykerryttävää ja kantaaottavaa teatteriklovneriaa sekä maamme tunnetuimpien sirkustaiteilijoiden tiheätunnelmaisia Sirkuskabaree - Elämys! -iltoja. Lavalle nousevat niin Cirque du Soleilista tutut suomalaistähdet Milena Oksanen ja Veera Kaijanen kuin Race Horse Companyn hurjapäät.

“Stage on näkymä helsinkiläiseen monimuotoiseen ja hurjan korkeatasoiseen esittävään taiteeseen, jota aiemmin ei ole päässyt nauttimaan ja kokemaan keskellä kesää ja kaupunkia kesäteatterin muodossa”, intoilee Cirkon toiminnanjohtaja Riku Lievonen.

 

Stage – Suvilahden kesäteatteri on 100-paikkainen kabareetyylinen kesäteatteri Suvilahdessa Tiivistämön takapihalla. Kesäteatterin ohjelmisto koostuu 25 esityspäivästä ja 38 näytöksestä. Ohjelmisto sijoittuu ilta-aikaan ja myöhäisiltaan poiketen tavanomaisesta esitysaikatarjonnasta. Katsojat pääsevät nauttimaan samanaikaisesti niin ensiluokkaisesta esittävästä taiteesta kuin Suomen suven valoisista öistä.

 

“Korona-aika on ollut todella rankka niin alan toimijoille kuin ahkerille kulttuurin kuluttajille. Stage – Suvilahden kesäteatterin taustalla on palava halu työllistää esittävän taiteen ammattilaisia sekä mahdollistaa kulttuurin, taiteen ja tapahtumien ystäville elämyksellinen, urbaani kesäteatterikokemus”, kertoo Riku Lievonen.

Stadin tunnelmallisimman kesäteatterielämyksen Suvilahdessa järjestää Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Tiivistämö ja Suvilahti TBA.

 

Sulje