Stansvikin kartanopuiston hoito- ja kehittämissuunnitelma: asukastilaisuus 18.5.

Stansvikin kartanopuistolle laaditaan hoito- ja kehittämissuunnitelmaa. Tervetuloa verkkoasukastilaisuuteen 18.5. kello 17 alkaen!

 Stansvikin kartanopuistolle laaditaan hoito- ja kehittämissuunnitelmaa. Tavoitteena on yhteensovittaa puiston kasvava käyttö ja alueen rikkaat kulttuurihistoria- ja luontoarvot. 

Hoitosuunnitelma pohjautuu tilanteeseen, jossa puiston peruskunnostuksen ensimmäisen vaiheen rakennustyöt on tehty, mutta muita
alueita ei ole vielä kunnostettu. Suunnitelmat perustuvat voimassa olevaan puistosuunnitelmaan ja asemakaavaan. 

Hoitosuunnitelman tavoitteena on ohjata puiston hoitoa niille alueille, joilla sitä tarvitaan. Umpeenkasvun myötä historiallisesti merkittävät näkymät ovat kasvaneet puiden peittoon. Suunnitelmassa pyritään säilyttämään kartanopuisto nykyisenkaltaisena luonto- ja retkeilykohteena
Helsingissä. Kaikkein keskeisimmillä puistoalueilla hoitoa kuitenkin lisätään, jotta kulttuurihistoriallisia arvoja voidaan säilyttää. Kallioiset metsäalueet, ruovikot ja rannat jätetään pääosin vähäiselle hoidolle. 

Nyt laaditun hoito- ja kehittämissuunnitelman ulkopuolelle jää Tahvonlahdenniemen luonnonsuojelualue. 

Osallistu asukastilaisuuteen 18. toukokuuta 

Stansvikin hoitosuunnitelman luonnokset esitellään verkkoasukastilaisuudessa keskiviikkona 18.5.2022 kello 17.00-1830.  

Tilaisuudessa projektinjohtaja ja suunnittelija esittelevät hoito- ja käyttösuunnitelman sisällön. Lisäksi kuullaan esimerkki vastaavan
tyyppisestä toteutetusta kohteesta: Tullisaaren kartanon puiston peruskorjaus ja hoito- ja kehittämissuunnitelman toteutus.  

Tilaisuudessa on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Kysymyksiä ja kommentteja suunnitelmaan voit esittää keskustelupalstalla eli chatissä tai pyytää puheenvuoroa.   

Pääset liittymään tilaisuuteen klo 16.55 alkaen klikkaamalla liittymislinkkiä tai kirjoittamalla sen verkkoselaimen osoitekenttään: bit.ly/stansvik-kartanopuisto. Kokousohjelma Teamsia ei tarvitse ladata omalle laitteelle, vaan kokoukseen voi osallistua verkkoselaimen kautta.  

Tilaisuus ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Tilaisuus tallennetaan ja on katsottavissa 2.6.2022 asti Helsingin kaupunkiympäristön Youtube-kanavalla.

Valmistaudu tilaisuuteen tutustumalla aineistoon ja vastaamalla kyselyyn

Tutustu Stansvikin kartanopuiston hoito- ja kehittämissuunnitelmaluonnoksiin ja kerro näkemyksesi Kerro kantasi -kyselyssä 10.5.– 30.5.2022 osoitteessa https://kerrokantasi.hel.fi/stansvikinhoitosuunnitelma.