Stoa Goes Weird

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Stoa Goes Weird tarjoilee yllättäviä kohtaamisia ja ihanasti vinksahtanutta ohjelmaa!

Stoa Goes Weird tarjoilee yllättäviä kohtaamisia ja ihanasti vinksahtanutta ohjelmaa!

Stoan aukiolle on rakentunut taas puutarha naapureiden iloksi ja ihmetykseksi. Viime kesän villi tuoksupuutarha saa uuden ilmeen, jota hallitsee nyt värikäs kupolikasvihuone. Kesän mittaan voit seurata jättikurpitsojen, hyppykurkkujen ja neliskanttisten vesimelonien kasvua.

Kasvihuone avautuu kesällä myös pienimuotoisille kohtaamisille: tiistaisin voit tulla laulamaan karaokea ja kesän mittaan voidaan tilaa mahdollisesti tarjota myös pienimuotoisille piknikeille tai vaikka päiväunille. Ohjelma tarkentuu koronarajoitusten mukaan.

Stoa Goes Weird -ohjelmaan kuuluu myös Helsinki-päivän la 12.6. kasveille suunnattu konsertti, joka striimataan yleisölle. Stoan aulassa kulttuurilla kasvatetut kurpitsan- ja pavun taimet jaetaan konsertin jälkeen yleisölle Stoan aukiolla, ja niiden elämää seurataan pitkin kesää somessa.

Heinäkuussa aukiolla voi kuunnella Ville Aallon ääniteosta Avian Electronics – Ohikulkijat. Sähköiset linnut, heinäsirkat, kimalaiset ja muut synteettiset eläimet sirkuttavat, sirittävät ja surisevat Stoan aukiolla. Elektronisten äänikuvien seassa kuultavat keinotekoiset luontoäänet täydentävät aukion jo valmiiksi rikasta ja monipuolista äänimaisemaa. Päivisin keinoluonto pistäytyy aukiolla tasaisin väliajoin, yöllä satunnainen ohikulkija saattaa hyvällä tuurilla sattua paikalle juuri sähkökuikan yksinäisen laulun aikaan.

Ville Aallon Avian Electronics -äänitaideprojektin keskiössä on synteettinen linnunlaulu sekä muut keinotekoiset luontoäänet ja niiden ympärille rakentuvat sähköiset äänimaisemat ja elektroninen musiikki. Teokset tutkivat aidon ja keinotekoisen suhdetta, ihmisen suhdetta ympäröivään luontoon ja kiihtyvän teknologisen kehityksen luomia uhkia sekä mahdollisuuksia.

Stoa Goes Weird -elojuhla to 19.8. illalla kutsuu juhlistamaan alkavaa syksyä ja sadonkorjuuta. Teeman mukaisesti ilta tarjoilee yllättäviä kohtaamisia ja ihanasti vinksahtanutta ohjelmaa.

Stoa Goes Weird tapahtumia:

- Stoa Goes Weird Kasvihuonekaraoket 8.6. alkaen tiistaisin klo 17-19

- Stoa Goes Weird kesäiltojen taidepajat keskiviikkoisin 9.6.-7.7. klo 16-18

- Stoa Goes Weird: Helsinki-päivän konsertti la 12.6. klo 15 ja kulttuurikurpitsojen jako

- Stoa Goes Weird Elojuhla to 19.8.

- Stoa Goes Weird Seikkailutaidetta eskareille: Kasvikummajaisten taidekurssi ke 18.8., 25.8. ja 1.9.

- Stoa Goes Weird Koululaisten seikkailutaidetyöpaja: Mikromatkailua puutarhassa ke 18.8., 25.8. ja 1.9. klo 13-14

- IHME Helsinki (syyskuussa)

Sulje