Stoan Elojuhla – Taiteiden yö

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Elokuun ihanin ilta on täällä taas! Tervetuloa naapurista ja kauempaakin Stoan aukiolle tunnelmoimaan kanssamme syyskauden alkua.

Elokuun ihanin ilta on täällä taas! Tervetuloa naapurista ja kauempaakin Stoan aukiolle tunnelmoimaan kanssamme syyskauden alkua.

Kaiken ikäisiä värikkäin rytmein tanssittavat Emma-palkittu Megasakki sekä kansainvälistä arvostusta nauttiva Helsinki-Cotonou Ensemble.

Luvassa on lisäksi metsäisiä tunnelmia ja linnunlaulua, katusirkuksen taikaa sekä monenlaista tekemistä pienille ja isommille.

Ravintola Skutta tarjoilee villit herkut.

Helsinki-Cotonou Ensemble on helsinkiläisen kitaristi Janne Halosen ja beniniläisen lyömäsoittaja-laulaja Noël Saïzonoun luotsaama kahdeksanhenkinen yhtye. HCE:n musiikissa yhdistyvät funk-rytmit ja jazz-harmoniat sielukkaisiin sävellyksiin voodoon hengessä. Se on saanut arvostusta ammattilaisten piireissä kautta maailman.

Yhtye on tanssittanut suuria yleisöjä mm. Szigetissä Budapestissa, Pohodassa Slovakiassa ja ACC World Music Festivalilla Koreassa sekä kiertänyt Kanadan suuria festivaaleja. Kotimaassa Helsinki-Cotonou Ensemble on keikkaillut Pori Jazzeista Sodankylän filmifestivaaleille, Turku Jazz Festivalilta Tampere Jazz Happeningiin sekä Helsingin juhlaviikoilta Kaustisen kansanmusiikki festivaalille, unohtamatta Maailma kylässä -esiintymisiä.

Kokoonpano:
Janne Halonen – kitara, laulu
Noël Saïzonou – lyömäsoittimet, laulu
Juha Räsänen – rummut
Sampo Riskilä – basso
Mikko Pettinen – trumpetti, laulu
Visa Oscar – koskettimet
Kasheshi Makena – lyömäsoittimet, laulu
Joakim Berghäll – saksofoni, laulu

Megasakki on uusi lastenmusiikkiyhtye, joka julkaisi debyyttialbuminsa Siili beatboksaa vuonna 2022. Pidetty yhtye voitti albumillaan Vuoden lastenmusiikki -kategorian Emma-palkinnon helmikuussa 2023.

Rytmimusiikin tyylit soulista hiphopiin ja funkista r’n’b:hen yhdistyvät oivaltavalla tavalla lasten arkea käsitteleviin hauskoihin sanoituksiin, joiden äärellä viihtyvät kaiken ikäiset kuulijat. Menevä musiikki ja iloinen tunnelma innostavat yleisöjä vauvasta vaariin, eikä kvartetin konserteista puutu taikuutta: vai mitä sanot ajankääntämisestä, keijupölystä ja telepatiasta?

Riikka Keränen/Tea Telepaatti – laulu
Elina Arlin/Säihky Suojeluskeiju – laulu
Anssi Tirkkonen/Aake Aikapoika – rummut, elektroniikka
Vesa Ojaniemi/Arvo Tarkka – basso, laulu, elektroniikka