Suor An­ge­lica & L’amico Fritz

Kahden oopperan illassa esitetään Giacomo Puccinin suuria tunteita nostattava Suor Angelica sekä Pietro Mascagnin koominen ooppera L’Amico Fritz.

Kahden oopperan illassa esitetään Giacomo Puccinin suuria tunteita nostattava Suor Angelica sekä Pietro Mascagnin koominen ooppera L’Amico Fritz.

Suor Angelica on traaginen tarina aviottoman lapsen saaneesta aatelisnaisesta, Angelicasta, joka rangaistuksena teostaan on määrätty luostariin. Kun Sisar Angelican täti, Zia Principessa saapuu vierailulle luostariin, Angelica uskoo kärsineensä rangaistuksensa ja palaavansa kotiin. Prinsessan tuomat uutiset saavat kuitenkin Angelican elämän muuttumaan kohtalokkaasti. Tässä oopperassa äidinrakkaus, katumus ja lopulta armo yhdistyvät Puccinin suuria tunteita nostattavaan, koskettavaan musiikkiin.

L’amico Fritz on Pietro Mascagnin koominen ooppera, jossa poikamieselämää viettävä maanomistaja Fritz ei voisi olla vähempää kiinnostunut avioitumisesta. Ystävänsä Davidin punoman juonen ja vedonlyönnin seurauksena Fritzin ihastuksen tunteet alkavatkin hänen hämmästyksekseen herätä kaunista Suzelia kohtaan. Salassa, myös Suzel huomaa ajatustensa lämpenevän. Mutta miten tunnustaa tunteensa, kun Suzel on Davidin mukaan kihlattu jo toiselle?

Sibelius-Akatemian ooppera

Markus Lehtinen, musiikinjohto
Johanna Freundlich, ohjaus

Internet, YouTube
7.5.2021 klo 18

Maksuton, kesto 2 h 30 min

Näistä kahdesta oopperasta julkaistaan kaksi tallennetta, jotka ovat katsottavissa kuukauden ajan.

Sulje